21 Mayıs 2011 Cumartesi

Çocuklarin Internet Kullanimi ve Bagimliligi

Çocuklarin bilgisayar basinda geçirdigi süre mümkün oldugunca kisitli tutulmaya çalisilmalidir. Özellikle okul öncesi çocuklar 1 saatten daha az bir süre bilgisayar basinda durmali. Bu çocuklarin fiziksel ve ruhsal sagligi için çok önemlidir.



Bilgisayar bagimlisi olacak bir çocugun ileriki yaslarda asosyal bir kisiligi olmasinin önü açilabilir. Bu nedenden dolayi çocuklara bilgisayar disinda alternatif ugraslar veya hobiler edindirilmelidir.


Bazi bilgisayar oyunlari olumlu etkisinin yani sira çocuklari saldirganliga tesvik etmek gibi sakicalar içeriyor. Çocuklarin bilgisayar basinda geçirdigi süre arttikça gerçek dünyadan koparak hizla asosyallesmeye basliyorlar. Bu durum çocuklarin aileden bile kopmasina neden olabiliyor.


Aileler çocuklarinin bilgisayar bagimliligini engellemek için çok hizli davranmalidir. Çogu aile buna göz yumuyor. Çünkü, bilgisayar basinda oturan bir çocuk bir ebeveyne göre göz önünde olmus oluyor. Bu tamamen yanlistir. Çocuklar internete zaman geçirerek asosyallesiyor, intihar özentisi olan sitelerde geziyor vs vs.


Aileler baski yapmadan çocugunu  bilgisayar basindan uzaklastirmanin yollarini aramasi gerekiyor. Bu duruma göz yumulursa ilerde daha büyük sorunlarla ugrasmak zorunda kalinabilir.


Kiz çocugu sahibi olan ebeveynler internete Kiz Giydirme oyunlari, güzel kiz giydirme, fotografçi kiz giydirme türünde oyunlari kiz çocuklari ile beraber internette oynayarak onlarla bilgisayar basinda zaman geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder