21 Mayıs 2011 Cumartesi

Mail Okuyarak Para Kazanma

A.A muhabirinin edindigi bilgiye göre, Internetteki bazi sitelere giris yapilmasi o sitenin reytingini artiyor, dolayisiyla da reklam gelirleri artiyor. Reklam gelirlerini arttirmak isteyen siteler de kazançlarini kullanicilarla paylasiyor.
Sanal ortam üzerinde gündelik yapilan islemlerden birçok kullanici para kazaniyor. Internet sitelerinin kendi reklam gelirlerini büyütmek ve daha çok ziyaretçi çekmek amaciyla gelirlerini kullanicilarla paylasmasi ek gelir elde etmek isteyenlere alternatif oluyor. Para kazanmak isteyenlerin, internette sörf yaparak, reklamlara tiklayarak, e-mail okuyarak hedeflerine ulasabilmelerinin yaninda birçok farkli kazanç yöntemi de bulunuyor.
Internette sörf yapmak, reklamlara tiklamak gibi para kazanma yöntemlerinin literatürdeki adi, ‘Affiliate Marketing’, satis ortakliginin (komisyonculugun) internet üzerinden yapilmasi anlamina geliyor.
Son yillarda internet ticaretinde en çok prim yapan sistemlerden birisi olan ‘Affiliate Marketing’, isteyen herkese internet üzerinden para kazanma firsatlari sunarken ürün ya da hizmet sahiplerine de büyük kazançlar sagliyor.
AA muhabirinin yaptigi derlemeye göre, internetten yararlanip, ayni zamanda da masraf yapmadan kazanç elde edebilmek için kullanicilarin basvurdugu yöntemler söyle:



INTERNETTE ANKET DOLDURARAK KAZANMA
Satin Al /


Arastirma sirketleri, eskiden veri toplamak amaciyla anketleri doldurmalari için sokaktaki halkin yardimina basvururken, internetin gelismesiyle, anket sirketlerine para ödemeyi birakip internetin global ve etkili yönüyle insanlara daha çabuk ulasma yolunu buldular. Artik kamuoyu arastirmasini internet sayesinde yapan internet sirketleri, bunun için kullanicilara para ödüyor.
Anket sürelerinin ortalama 10 dakika ile 30 dakika arasinda degistigi hesap edildiginde, günde bir saat çalisarak bir ek gelir elde edilebiliyor.
Bununla birlikte, internet basinda geçirilen zaman arttikça gelir de otomatik olarak artiyor. Ayrica anket süresi uzadikça, anketin verdigi para da artiyor. Örnegin, 15 dakikalik bir anketten ortalama 10 dolar kazanilabiliyorken, 20 dakikalik bir anketten ortalama 25 dolar kazanç saglanabiliyor.


Satin Al /


WEB SITESI GÖRÜNTÜLEYEREK PARA KAZANMA


Google kendi sitesine giris yapanlara ya da Google’da arama yapanlara baska sitelerin reklamlarini göstererek para kazaniyor. Kendi sitesine parayla görüntülenmesi için reklam alan ve bu paralarla kendine sirket kuran Google, bir arama motoruyken, su anda bir sirket olarak, internetten para kazanmanin en güzel örnegi olarak gösteriliyor.
Web sitesi görüntüleyerek para kazanmak isteyen internet kullanicilari, bu isi yapan sitelere üye olup, sitedeki reklam linklerine tiklayip, onlari izleyerek para kazanabiliyor.


REKLAM IZLEYEREK KAZANMA


Internet reklamciliginin gelismesi, reklam videolari izleyerek para kazanma gibi sistemlerin ortaya çikmasina vesile olurken, konuyla ilgili sitelere üyelik islemlerinin ardindan, verilen reklamlar izlenerek puan kazaniliyor, bu puanlar sonra paraya dönüstürülebiliyor.
Yayincilar reklam verenlerden aldiklari ücretin belirli bir kismini reklamlari görenlere dagitiyorlar ve sadece reklam yayinlamak için özel tasarlanmis siteler;
Tiklama Basina Ödeme Yapan Siteler: Bu sitelere girip kayit olundugunda, özel oturum açarak belirli periyodlarla reklam linkleri gösteriliyor. Bu linklere tiklanip, belirli bir süre beklendikten sonra hesaba üyelige göre bir miktar para yatiriliyor.
Okunma Basina Ödeme Yapan Siteler: Bu sitelere kayit olundugunda genelde e-mail adreslerine belirli periyodlarla gönderilen reklam maillerini açilip tüm reklam görüntülendiginde hesaba bir miktar para yatiriliyor.
Link Basina Ödeme Yapan Siteler: Bu sitelerde kullanicilara sagladiklari linkler tiklandikça kazandiran siteler olmak üzere 3 grupta toplaniyor.


MAILLERE DÜSEN LINKLERE TIKLAYARAK PARA KAZANMA


Dünya üzerindeki milyonlarca internet kullanicisinin sahip oldugu e-mail hesaplarina, reklamcilar tarafindan atilan linklerle kendi reklamlarinin ulasimi saglaniyor. Çogu Sirket bunu yasal olmayan yollardan yapmasina ragmen, gönderdigi reklamlari görüntülemeniz ve tiklamaniz karsiliginda ödeme yapan sirketler de bulunuyor.
Bu tür link atma islemini gerçeklestiren birçok siteye üyelikten sonra, mail’lere gelen linkler tiklanarak görüntüledikten sonra kazanç elde ediliyor. Bu islem, internet üzerindeki her site güvenilir olmadigindan dolayi, reklamlarin görüntülenmesine ragmen para verilmemesi ve 1 ay sonra sitelerini kapatilmasi gibi riskler de tasiyabiliyor.


INTERNET DOLANDIRICILARI HER YOLU DENIYOR


Öte yanadan internet, ek gelir kazanmak isteyenlere degisik firsatlar tanirken, sistemli bir sekilde konuya hakim olamayanlardan yararlanmak isteyen dolandiricilar da sanal alemde yerlerini aliyor.
Dolandiricilar birçok kullaniciyi, Facebook, Twitter, MySpace gibi bir sosyal agdaki bir kullanici hesabini çalarak, ekonomik güçlüge düsen, borcunu ödeyemeyenlere internet, telefon, posta gibi yollarla ulasarak gösterilen veya yatirilan teminatlari türlü sekillerde çalarak kayiplara karisiyorlar.
Kisi hesabindan izinsiz para çekebilen sirketler, bankadan gelmis gibi duran ciddi bir e-posta veya ciddi bir görevliyle telefon konusmalar yaparak, kurbani hesap bilgilerinde güvenlik riski olustugu gerekçesiyle kandirabiliyor.
Bedava vaatleriyle dolup tasan e-postalar, anti-virüs reklamlariyla, bunlarin içerdigi ek dosyalar veya baglantilarin götürdügü adresler zararli yazilimlar da barindirabiliyor. Bu yazilimlarla sahtekarlar, bilgisayarlardan sifreleri çalabiliyor. Kullanicilari magdur edebiliyor.


aa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder