21 Mayıs 2011 Cumartesi

Patatesli yufka böregi nasil yapilir?

Hazir yufkadan yapilan son derece basit ama bir o kadar da lezzetli bir börektir patatesli yufka böregi… Hanimlarin günlerinin vazgeçilmez hamur islerinden biri olan patatesli yufka böregi nasil yapilir? Iste tarifi



Malzemeler


Dört adet hazir yufka


Bir çay bardagi kadar sivi yag,
Bir kahve fincani kadar su
Iki su bardagi bardagi kadar su


Üzeri için bir yumurtanin sarisi


Içi için


Dört adet orta boy patates ,
Bir demetin yarisi maydanoz
Karabiber, pul biber ve tuz.


Yapilisi:


Patatesli yufka böregi yapmak için önce patateslerimizi güzelce haslayalim. Haslanan patates soguyunca iri rende ile rendeleyelim. Bunun içine ince ince dogradigimiz maydanozu, tuz, karabiber ve kirmizi pul biberi üçlüsünü ilave edelim. Iyice karistirdiktan sonra, yufkalardan birini tezgaha veya sofraya serelim…
Bir çay bardagi sivi yagiyla bir kahve fincani suyu karistiralim. Serdigimiz yufkanin üstüne güzelce sürelim.  2. yufkayi da birinci yufkanin üzerine serelim. Sonra bunlari sigara böregi gibi sekiz esit parçaya keselim. Her parçanin genis kismina patatesli harçtan göz karari koyalim. Yine sigara böregi sariyor gibi bunlari tek tek saralim. Öteki yufkalari da ayni sekilde yapalim. Sarma islemi bitince, böreklerin üstüne iki su bardagi suyu serpistirelim. Mümkünse buzdolabinda bir gün bekletelim. Pisirmeden hemen önce üstüne yumurta sarisini sürecegimiz börekleri, önceden isittigimiz 180 dereceli firinda güzelce kizarana kadar pisirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder