21 Mayıs 2011 Cumartesi

Künefe nasil yapilir?

Künefe Antakya, Iskenderun yöresine ait çok ünlü bir tatli olmasina ragmen bugün sadece bu yörelerimizde degil, Türkiye ‘nin hemen her yerinde yapiliyor. Antakya tatlisi olmaktan çikip Türkiye’nin her yerine dagilan künefe, özenli ve tarifine uygun yapildigi taktirde çok güzel ve çok lezzetli olan bir tatli. Künefe yemek için artik Antakya’ya gitmeye gerek yok. Künefe yapilmasi çok da zor olmayan bir tatli türü. Terayagi kaliteli, peyniri de lezzetliyse künefe de mükemmel olacaktir. Künefe nasil yapilir diye merak edenler için iste tarifi:



Malzemeler:
- Bir kilogram taze tel kadayif
- Dört yüz gram tereyagi
- Yedi yüz gram tuzsuz peynir… Künefe peyniri bulamazsaniz, dil peyniri kullanabilirsiniz.


Surup için:
Bir su bardagi su ile bir su bardagi toz seker kaynatip, sonra ilitacagiz


Yapilisi:
Öncelikle tereyagini eriterek ise baslayalim. Tel kadayiflari güzelce parçalara ayiralim ve tereyagiyla iyice karistiralim. Bu karisimi yuvarlak bir tepsiye yayalim. Üstüne parçalara ayirdigimiz künefe peyniri ya da dil peyniri bol bol serpistirelim. Onun üzerini de yeniden tel kadayif ile kapatip, güzelce bastiralim. Tepsiyi ocagin üzerine alalim ve çevire çevire pisirmeye baslayalim. Bu asamada tepsinin ocak üzerinde çevrilerek künefenin pisirilmesi daha lezzetli bir sonuç verecek. Firina vermeniz tavsiye edilmez. Künefeyi çevirirken sürekli altini da kontrol edelim ve kizardigini gördügümüzde, tipki omlet gibi çevirmek zorundayiz. Iki yüzü de kizardiginda künefemiz büyük oranda hazirdir. Önceden hazirladigimiz ilinan surubu sicak tatlinin üzerine dökebilirsiniz. Arzu ederseniz fistikla süsleyebiliriz. Künefe artik servise hazir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder