Bilinen adi islak kek, bir diger adi browni olan kakaolu kek hanimlarin özel günlerinde yapmayi tercih ettigi keklerin basinda geliyor. Gerek görüntüsü ve gerek tadiyla muhtesem olan islak kek, dogru tarifi bulmaniz halinde sizin de gururla misafirlerinize ikram edeceginiz bir kek. Islak kek yani browni için binlerce tarif var. Size bunlardan denenmis olani veriyoruz.
Malzemeler
Bir su bardagi ilik süt
Bir su bardagi toz seker
Üç adet yumurta
Bir su bardagi yogurt
Bir su bardagi sivi yag
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Yeterince un ve kakao
Yapilisi:
Öncelikle tüm keklerde oldugu gibi islak kek yani brownide de öncelikle seker ve yumurtayi cam bir kapta iyice köpürene kadar güzelce çirpiyoruz. Ardindan bu karisima yogurt, yag ve sütü de ekliyoruz. Sonra vanilya ve kakaoyu da ilave edip, iyice karistiriyoruz. Bu karisimdan bir su bardagi kadar ayirip geri kalan karisima yeteri kadar unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Kabartma tozu ve unu eklemeden önce birlikte eleyin ki, kekiniz güzel kabarsin. Bütün karisimlari ekleyip keki kivamina getirdikten sonra yaglanmis diktörgen veya kare borcama ya da tepsiye yayalim. Keki, önceden 170 derecede isittigimiz firina verelim ve en az yarim saat kesinlikle firini açmayalim ki, kek içine çökmesin. Sonra bir kürdan yardimi ile pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz. Kek pisince birkaç yerinden kürdan ile delik açip dilimleyin. Az önce ayirdiginiz bir su bardagi karisimi pismis kekin üzerine esit oranda dökün. Bir süre kekinizi dinlendirip sogutun, ardindan servisinizi yapin. Islak keki süslemek için genellikle Hindistan cevizi ya da ufak kirilmis findik kullaniliyor. Siz de birini tercih edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder