21 Mayıs 2011 Cumartesi

Firinda besamel soslu makarna nasil yapilir?

Firin makarna ile denen tariflerin çogu çok güzel, çok lezzetlidir. Ama firin makarnaya en çok yakisan sey besamel sos. Besamel sos ile yapilan firinda makarnanin tadina doyum olmaz. Peki firinda besamel soslu makarna nasil yapilir. Iste tarifi:



Malzemeler


ü   Bir paket firin makarna
ü   Iki çorba kasigi siviyag


Içinin malzemeleri:


ü   Iki su bardagi kadar kasar peyniri rendesi


Üzerine gerekenler:


ü   Bir su bardagi kadar kasar peyniri rendesi ve tuz


Besamel sosu için


ü   çorba kasigi margarin
ü   Iki çorba kasigi un
ü   Iki su bardagi kadar süt
ü   tuz
ü   Arzu edenler hazir besamel sos da kullanabilirler


Yapilisi:


Firin makarnalari ambalajindin çikararak ikiye bölelim ve az yumusayana kadar bol suda haslayalim. Bu ortalama 10 dakika sürüyor. Haslanan makarnayi süzüp soguk sudan geçirdikten sonra sularini iyice birakmasi için biraz süzgeçte bekletelim. Bu arada besamel sos yapalim. Besamel sos için margarin ve unu kavuralim. Unun rengi degistiginde etrafa kokusu yayilacaktir. Un kokusu çikmaya basladiginda üzerine yavas yavas sütü ekleyelim. Bir taraftan da blendir ile çirpmayi sürdürelim. Besamel sos koyu kivama geldiginde ocagi kapatalim. Bu arada genisce bir tencerede haslanan makarnayi, hazir olan besamel sos ve iki su bardagi kasar peyniri rendesini iyice harmanlayalim. Birbirine karistirdigimiz bu üçlüyü sonra borcam ya da uygun bir firin tepsisine yayalim. Üstüne bir su bardagi rendelenmis kasar peynirini de gezdirelim ve önceden 200 derecede isittigimiz firina vererek, üstü kizarana dek pisirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder