21 Mayıs 2011 Cumartesi

Teknolojinin Çocuklara Zararlari Nelerdir ?

Bilindigi üzere bir çok genç ve çocuklar teknoloji sonucu çok yanlislar yapmaktadir. Hayatlarini yanlis yönlendirerek hatalara sürüklemektedir. Aslinda bunu teknolojiye suç atamayiz. Sonuçta teknoloji olmasa hayat kosullari çok daha zor olurdu ve geçinmek kesinlikle kötü olurdur. Teknolojinin yanlis kullanilmasi sonucu çocuklara zararlari olmaktadir. Bu konuya asagida biraz deginelim.



Ilk olarak elimize teknolojinin en önemli araci bilgisayari alalim elimize. Bilgisayar bakildigi zaman kesinlikle çocuklara zararli gibi görünüyor. Aslinda kesinlikle zararli degildir. Dogru kullanildigi taktirde çok yararli oldugu görülmektedir. Internet üzerinde birçok egitim için kullanilan siteler bulunmaktadir. Bu sitelerde çocuklarimiza ders anlatimlari ve soru bankalari gibi bir çok yardimlar bulunmaktadir.Ayni zamanda internet dünyayi ayagimiza getiren bir araçtir. Istediginiz ülke hakkinda bilgi sahibi olabilir ve istediginiz seyi ögrenebilecegimiz tek araçken neden bilgisayar teknolojisi çocuklara zararli olsun ki?


Aslinda tamamen ailelerin bilinçsiz davranmasindan kaynaklanan bir konudur. Eger aileler çocuklarina hayati gerçek anlamda anlatip ve egitim yasamina sokmadan çocuklarina belli dersleri verdiyseler zaten teknolojiyi çocuklar zararli sekilde kullanmayacaklardir.


Unutmayin büyük bireyler bu ülkenin gelecegini ve ekonomi yapisini ayakta tutacak kisiler bizlerin çocuklaridir. Çocuklarimiza hayatin ve yasamin nasil yürüdügünü benimsetelim ve teknolojinin yararlarini ufakken onlarin beyinlerine isleyelim ki ülkemizin gelecek ekonomi yapisini çok yukarda tutmus olalim.


Kisacasi teknoloji çok yararlidir. Sadece kullanmasini bilenler için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder