21 Mayıs 2011 Cumartesi

Sicak Daldirma Galvanizin Faydalari

Çelik büyük ölçüde demirden olusan bir alasimdir ve oksijenle temas ettiginde demir oksit ya da pas olusur. Çelik günümüzde birçok yerde kullanilmaktadir. Binalarda, altyapi sistemlerinde, otomobillerde, gemilerde, makinelerde, cihazlarda ve daha birçok yerde kullanilmaktadir.



Pas çeligin niteliklerini kaybetmesine neden olur. Çeligi pastan korumak için boyama elektroliz kaplama gibi birçok yöntem vardir. Galvaniz pas önlenmesinde sanayide büyük ölçüde kullanilan seçeneklerden biridir. Ancak kimi zaman kaplanacak parçalar üzerinde çizikler, delikler ya da oyuklar varsa kaplama malzemesi yüzeye iyi nüfuz etmeyebilir.


Baglantilar
galvanizgalvaniz kaplamasicak daldirma galvaniz


Bunun en iyi çözümü sicak daldirma galvanizdir. Sicak daldirma galvaniz çinkonun altta bulunan metale molekül seviyesine bag yaptirilmasi ile gerçeklestirilir. Bu kaplamanin çizikler, delikler ve oyuklar dahil yüzeyin her kismina nüfuz etmesini saglayan bir yöntemdir. Sicak daldirma galvanizde çelik sadece tek bir çinko tabakasi ile kaplanmaz. Çeligin üzerinde dört katman olusur. Ilk üç tabaka çinko-demir alasimlaridir ve dördüncüsü saf çinkodur. Çinko-demir alasimi çeligin mukavemetini arttirir ve saf çinkodan olusan son tabaka korozyondan korur. Çinko kullanilmasinin ardindaki neden çinkonun çelikten daha reaktif olmasi ve kendini feda eden bir anot olarak islev görmesidir. Bunun anlami sicak daldirma galvaniz ile elde edilen çinko katmanin çelikte korozyonu önlemek için kendini feda edecek olmasidir.


Boyama ya da diger kaplamalarda ortaya çikan sorun çizik ya da hasar durumunda çizilen ya da hasar gören yerde açiga çikan metalin korozyona maruz kalacak olmasidir. Pas yüzeyin bir noktasinda olusmaya basladiginda boya ya da diger kaplamanin alti dahil tüm yüzeye yayilma egilimi gösterecektir. Sicak daldirma galvaniz çinko ve çelik arasinda metalürjik bir bag olusturdugu için pas söz konusu olmaz. Sicak daldirma galvaniz size daha düzenli bir kaplama saglar ve asinma ya da korozyon konusunda asla endiselenmeniz gerekmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder