21 Mayıs 2011 Cumartesi

Iyi bir pasta yapmanin püf noktalari nelerdir?

Mutfaga ilgi duyan tüm kadinlarin ortak noktasi, özellikle hamur islerinde çok basarili olmayi istemektir. Pasta börek tarifleri konusunda çok hassas olan bu hanimlar, en iyiyi isterler. Peki iyi bir pasta yapmanin püf noktalari nelerdir? Yaptiginiz pastanin çok lezzetli ve çok güzel olmasini istiyorsaniz, bazi noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle pasta yapacaginiz malzemeleri çok iyi seçin. Kaliteli malzeme, kaliteli pasta demek. Pasta tarifine harfiyen uyun. Malzemelerin ölçülerini dogru kullanin ve bu ölçülerin disina çikmayin ki, hamur istendigi gibi olsun. Pasta için kullanacaginiz unu mutlaka eleyin. Elediginiz un, hamurun daha iyi kabarmasina ve daha homojen olmasina yarayacak. Ayrica kek ya da pastaya unu eklemeden önce 1 yemek kasigi limon suyu eklerseniz kabarmasini, lezzetli ve güzel kokulu olmasini saglarsiniz.



Keki yapip, kaliba aktardiktan sonra isinmis firina verin. Ama en az 20 dakika firinin kapagini açmayin. Mayali, kabartma tozu kullanilan hamurlar, firin kapagi açildiginda sönecektir. Hamurunuzun yapismasini engellemek için teflon kaliplar kullanmaya özen gösterin. Ayrica kalibi önce margarinle yaglayin sonra un serpin… Pasta kekini yapma asamasinda yumurta aklarini, yumurta sarilarindan mutlaka ayirip ayri ayri çirpin. Yumurta beyazlarini mümkünse cam kasede çirpmaya gayret edin. Yumurta sarilarini da toz sekerle çirpip, öteki malzemeleri sekerin iyice eridigine emin olduktan sonra ilave edin. Pandispanya keki yapiyorsaniz bir gün önceden kekinizi yapin. Bu sayede krema ve diger malzemeler eklendiginde sorun yasamazsiniz. Kek ya da pastayi elektrikli firinda pisirecekseniz önce kalibi önce firinin alt tarafina koyun ve kabarmasini saglayin. Yaklasik 20 dakika sonra da firinin üst tarafini kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder