21 Mayıs 2011 Cumartesi

Para Biriktirmenin Yollari

Kesinlikle ailede para biriktirme yolu çok sikintili geçmektedir. Aslinda para biriktirmenin yolu çok asiri tutucu olmaktan geçmemektedir. Bir çok aile tutuculuk ve cimrilik yaparak para biriktirme yolundadirlar. Aslinda bu izledikleri yol çok saçmadir. Çok daha kolay para biriktirme yollari bulunurken.



Kesinlikle aile içerisinde tabi ki tutumlu olacaksiniz. Çok asirisina gerek yoktur sonuçta. Yapacaginiz harcamalari hesap ederek yapmaniz gerekmektedir.Bu hesap ve kitap yolu hangi aileye zararli olabilir ki? Kesinlikle bir zarari bulunmadigi gibi sadece gün içerisinde bir 5-10 dakika kadar vaktinizi ayirarak tasarruflu bir aile olacaksiniz.


Tutumluluk kesinlikle ufak tefek dahi olsa her hesabin yapilmasi gerekmektedir. Ayni zamanda köseye attiginiz 3-5 kurus kesinlikle bir gün sizi kurtaracaktir. Hiç bikmadan evinize aksam girdiginizde cebinizde ki bozukluklari bir yere depolayin. Unutmayin her sikistiginizda oraya gitmeyeceksiniz çünkü o paralar çok asiri günlerde sizlere yardimi dokunacaktir. Burada su ata sözünü söylemeyi gerek duyuyorum. “Damlaya damlaya göl olur” bu ata sözü kesinlikle çok dogrudur. Gün içerisinde bir yere attiginiz 3-5 kurus sizi gün gelir kurtarir.


Tabi ki köseye atilan bu paralar bir ay yada iki ay sonra kullanilmamalidir. Çok önemli konularda kullanmalisiniz bunlari unutmayiniz. Emin olun ki o köseye atilan paralar bir bakmissiniz ki 3-5 yil sonra sizlere bir araba alacak kadar olacaktir. Kisacasi tutumluluk ve ufak tefek köseye atilan paralarla ciddi bir birikiminiz olacaktir bunlari unutmayiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder