21 Mayıs 2011 Cumartesi

Akçakoca Gezilecek Yerler

Akçakoca Karadeniz’in bati kisminda yer alan ve Düzce’nin denize açilan kapisi konumunda olan bir ilçesidir. Ankara’ya ortalama 2,5 saat, Istanbul’a ise 2 saatlik mesafede yer alir ve Türkiye’de turizmi ilk baslatan merkezler arasinda bulunur.



Gezilecek Yerleri ;


Ceneviz Kalesi, Mesire Yeri ve Plaji; Sehir merkezinin 2 km batisinda, findik bahçelerive orman eteginde tarihi kalenin dogusunda ve batisinda mükemmel kumsal ve güzel sulariyla insanlari bekleyen iki tane koy ve kale içerisinde Akçakoca belediyesi tarafindan isletilen ve büyük ilgi gören piknik alani vardir.


Fakilli Magarasi ; Sehir merkezine ortalama 8 kilometre güney dogusundaki fakilli köyü içerisinde yer alan magaraya gidebilmek için, çuhali çarsisindan, itfaiye ve cezaevi istikametini takip edip, çevre yolu köprüsü altindan geçerek köy merkezine gidebilirsiniz. Magara 1 metre yükseliginde, 15 metre bir galeriden giderek ulasilir.


Aktas Selalesi ; Selalenin mükemmel görüntüsüyle bütün ilgiyi üstüne çeken doga harikasidir. Sehir merkezine 11 kilometre uzaklikta bulunur.


Sariyayla Selalesi ; Sehir merkezine yaklasik 14 kilometrelik bir mesafededir. Doga yürüyüsü yapmak isteyen insanlar için ideal bir mekandir.


Melenagzi Köyü ve Plaji ; Akçakoca’nin 13 kilometre batisinda yer alan köyde balikçilik çok önemli bir meslektir. Köy içerisinde melek çayi balikçi teknelerinin bulundugu liman konumundadir. Sahil boyunca dogal plajlar, gazinolar, kamping alanlari vardir.


Karaburun Köyü ve Plaji; Genis plajlari, sakin ev pansiyonlariyla ragbet gören bu bölgede kir kahvesi, lokanta ve gazinolar ek imkan sagliyor.


Etiketler;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder