21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bakla ve Baklanin Faydalari

Bakla protein ve vitamin açisindan oldukça zengin bir besin kaynagidir. Bakla tanesi taze iken yesil, kurudugu zaman kahverengi olur. Kuru bakla, taze baklaya oranla daha besleyicidir. Kuru baklanin 100 graminda ortalama 26 gram protein, 58 gram karbonhidrat ve 341 kalori bulunur. Bakla B1,B2,B6 ve K vitaminleri ile birlikte potasyum ve magnezyum mineralleri yönünden zengindir.



Baklanin Faydalari


1- Bakla hazmin kolay olmasini saglar
2- Idrar yollarini temizlemede etkilidir
3- Böbreklere çok faydali bir besin kaynagidir
4- Böbrek agrilarini azaltir, böbrek tas ve kumlarinin dökülmesine yardim eder
5- Gögüs rahatsizliklari ve öksürüge karsi etkilidir


Bakla Nasil Tüketilir


Taze ve kuru olarak tüketilir. Çiçekleri ve yapraklari da kullanilabilir. Baklayi kabuklari ile birlikte tüketmek mineral ve vitamin kaybinin önüne geçilir. Baklada nisasta miktari fazla oldugu için kan sekerini yüksektir. Seker hastalari için önerilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder