21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bal ve Balin Faydalari Neledir ?

Bal
Bal bir bitki degildir ve tam bir sifa kaynagi, dogal bir ilaçtir. Arilar tarafindan çiçeklerden ve meyve tohumlarindan alinmakta olan özlerden yapilan oldukça yararli bir besindir. Bal rengi, seker dengesi ve tadindaki degisiklik tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadir. Bal üretimi için büyük bir çaba gerekir. 450 gramlik saf bal için ortalama 17.000 bal arasinin 10 milyon çiçege gitmesi gerekir.



Balin Faydalari


1- Bal tamamen bir enerji kaynagidir
2- Besleyici orani yüksektir ve kansiz insanlar için kan deposudur
3- Vücuda ve gözlere zindelik verir
4- Bagirsaklarda meydana gelen yaralar ve karin agrisina iyi gelir
5- Sinirleri sakinlestirir ve rahatlatir
6- Kalp çarpintisi ve yüksek tansiyona karsi yararlidir
7- Kani temizler
8- Kan dolasimi düzenler
9- Damar sertligine karsi yararlidir
10- Soguk alginligina karsi faydalidir
11- Balli süt bagirsak parazitlerini düsürmekte faydalidir
12- Bala tuz ilave edilip yenilirse balgam söker
13- Bal sarilik hastaligina karsi etkilidir
14- Yaralarin hizli iyilesmesini saglar
15- Cildi besler, yumusatir ve nemlendirir


Bal Nasil Tüketilir


Bal sindirime lüzum duymadan kana karisir. Özellikle ilik suyla serbet yapilarak içilirse hemen kana karisarak vücuda zindelik ve enerji verir. Bal yenildigi gibi, cilde ve yaralara sürülebilir. Serbetiyle gargara yapilirsa bogazlari rahatlatir. Çay ve süt gibi içeceklerde tatlandirici olarak tercih edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder