21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bayilma Nedir Bayilma Neden Olur

Geçici olarak bilinç kaybiyla beraber bunun sonrasinda tam olarak ayilma anlamina gelmektedir. Kafaya alinan bir darbe sonucunda meydana gelen bilinç kaybiyla karistirilmamalidir.



Bayilma durumunda genelde bayginlik geçirmekte olan insan o esnada neler yasandiginin farkinda olmaz. Durumu sadece ayildiktan sonra anlar. Bazi bayilmalardan önce bulanti, soguk terleme ve bas dönmesi gibi belirtiler olusabilir.


Bazi insanlarda bayilmadan önce bulanik görüntü, seste uzaklasma olusabilir. Bayilma esnasinda kasta kasilma gibi durumlar olusabilir fakat bunlar epilepsi nöbetiyle kesinlikle karistirilmamalidir. Bayilan insan ayildiktan sonra kisa süren bir sersemleme yasar. Bu geçici bir durumdur.


Bayilma Nedenleri Nelerdir


En zararsiz bayilmalar korku, agri yada kan görme nedeni ile meydana gelen geçici olarak yasanan suur kaybidir. Bayilmanin derinlerinde siradan tansiyon problemlerinden daha çok ciddi rahatsizliklar yatiyor olma ihtimali de vardir. Bu yüzden bayilmanin dogru bir biçimde teshis edilmesi oldukça önem tasir.


Beyine gitmekte olan kanin geçici bir süre azalmasiyla, kisa süren bir suur kaybi olaran tanimlanmakta olan bayilmanin birçok nedeni olabilir. Bu nedenler söyledir ;


1- Ilaç kullanimi
2- Kansizlik
3- Tansiyon hastaligi ( Yüksek ve düsük tansiyon )
4- Vücutta fazla sivi kaybi
5- Farkli kalp ve damar rahatsizliklari
6- Uzun bir müddet ayni pozisyonda durmak veya ayakta kalmak
7- Asiri miktarda alkol ve tütün tüketmek
8- Birden ayaga kalkmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder