21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bebekler Ne Zaman Yürümeye Başlar

Ayakta dikilme
Besinci aydan itibaren koltuk altindan tutulursa ayaklari üstünde dikilebilir. Yedinci ayda destekle bir yere tutunarak kisa süre ayakta durabilir. Sekizinci aydan itibaren destekle dikiri. Tek elinden tutulursa kisa süre ayakta dikilebilir. Dokuzuncu aydan itibaren çok kisas süre desteksiz ayakta durabilir tay tay durma deniyor buna onuncu aydan itibaren ellerini birakir dikilmeyi dener.

Ayaga Kalkma
Sekizinci aydan itibaren kendi tutunarak ayaga kalkabilir. Onuncu aydan itibaren yatar veya oturur pozisyondan kolaylikla ayaga kalkar.
Siralama
Dokuzuncu aydan itibaren sirayalabilir yani bir yere tutunarak yan yana adim atar
Destekli Yürüme
Onuncu aydan itibaren koltuk altindan veya iki elinden tutularak öne dogru adim atar
Yürüme
Bir yasindan itibaren yürümeye baslar. Ancak dokuzunda aydan itibaren yürümeye baslayan bebekler oldugu gibi on besinci ayda kadar yürüyemeyen çocuklarda vardir. Bazi çocuklar temkinlidir. Kendini güvende hissedinceye kadar yürüyemezler eklem baglari gevsek olan çocuklarda yasitlardindan daha geç ayaga kalkip yürüyemeye baslayabilir.
Bazi bebekler biranda ayaga kalkar
Baslangiçta belirtildigi gibi besinci aydan itibaren emekleyebilen yedinci aydan itibaren siralaybilen ve dokuzuncu aydan itibaren yüyüebilen bebekler oldugu gibi on birinci aya kadar ayaklarinin üstüne bile basmak istemeyen bebekler vardir. Bu bebekler biranda ayaga kalkip siralayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder