21 Mayıs 2011 Cumartesi

Diyabet nedenleri – Diyabet neden olur ?

Diyabet hastaligi vücut gelistirici olan beta hücrelerinin hasar görmesi sebebiyle meydana gelir ve hücrelerin dogal formasyonu vücuttaki düzenli islemeyen fonksiyonlar sebebiyle aksar. Bilim adamlari kanda bulunan fazla seker olusumunun sebepleri ve diyabet hastaliginin genetik özellikler sonucunda meydana gelip gelmemesi hakkinda arastirmalar yapiyor.



Diyabetin diger bir sebebi kanda bulunan hormonlarin anormal olarak salgilanmasidir. Yetiskin insanlarda görülen diyabet hastaligi vücudun yeterli derecede insülin üretmesi ancak bu insülini etkili bir sekilde kullananamasi sonucu meydana gelir.


Diger Diyabet Nedenleri ;


1- Kalitimsal Özellikler; Doktorlar bazi genlerin bebege geçip diyabet hastaligina zemin hazirladigini düsünmektedirler.


2- Dengesiz Bslenmek ; Dengesiz beslenme seker hastaliginin en büyük sebeplerinden birisidir. Düsük protein ve vitaminle yapilan diyet diyabetin olusmasina yol açar


3- Yas Faktörü ; Ilerleyen yaslarla birlikte seker hastaligi daha fazla görülür. Seker hastaligi genelde 50 yas üstündeki insanlari etkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder