21 Mayıs 2011 Cumartesi

Gastrit belirtileri nelerdir ?

Gastrit midenin iç kismindaki zarin iltihaplanmasiyla görülen bir problemdir. Gastrit akur ve kronik olarak ikiye ayrilir. Gastritin en önemli sebebi mide ülserine sebep olan enfeksiyonlardir. Diger faktörler içinde travmatik yaralanmalar, bir takim agri kesici ilaçlar ve fazla alkol tüketimi yer alir. Gastrik tedavi edilmedigi zaman mide ülserine ve daha sonra mide kanserine yol açabilir.



Gastrit belirtileri genelde mide bulanmasi, istahsizlik, kusma, kilo kaybetmek, midenin yanmasi, doygunluk hissi olusur. Bu belirtilerle birlikte bazi durumlarda mide kanamasi, idrar yada diskida kan gibi problemler gözlenir. Kronik gastrit yavas ilerleme gösterdiginden dolayi bazi insanlarda belirtiler olmayabilir.


Gastrit tedavisi genelde gasritin sebebine baglik olarak degisir. Örnegin gastritin sebebi ilaç tüketimiyse insanin ilaç tüketimini birakmasi gerekir. Gastrit fazla alkol yüzünden olduysa alkol tüketimi bitirilmelidir. Bakterilerin sebep oldugu gastrit sorunu için birtakim antibiyotik tedavilerine basvurulur.


Gastrik bazi dogal çarelerle kontrol altina almak ve meydana gelmesini engellemek mümkündür. Düzenli beslenme aliskanliginin benimsenmesi gastrit probleminin önlenmesinde etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder