21 Mayıs 2011 Cumartesi

Göz Kalemi Nasil Sürülür

Göz kalemi rengine karar verirken yapilmasi gereken ilk sey göz renginizle uyumuna bakmaniz çok önemlidir.



Kahverengi gözlerde mavi, yesil ve canli tonlarda göz kalemleri ile makyaj oldukça güzel bir görüntü olusturur. Kahve ve siyah renk göz kalemleri bu renk ile uyumlu olur.


Mavi gözlü bayanlar için kahve tonlariyla beraber bronz renkleri tercihler arasinda olabilir. Yesil göze sahip olan bayanlar için mürdüm tonlari, mor ve yesil renkler çok iyi olur. Göz rengini daha belirgin yapmak istiyorsaniz, göz kalemini koyu renklerde tercih edebilirsiniz.


Göz kalemi alirken kullanma aliskanligina göre yumusaklik derecesini ve kalinligini kesinlikle kontrol etmelisiniz. Göz kalemi kullanmakta acemi iseniz, ince ve pürüzsüz çizgiler çizmek için kendinizi zorlamayin.


Bu isi yapmak için kaliteli firça kullanirsaniz far kullanmaya gerek olmadan gözünüzde oldukça iyi bugulu tonlar olusturabilirsiniz.


Göz kapaginin ardindan göz altina, kirpigin altina da kalem çekmelisiniz. Gözün üstüne ve altina sürülen kalemi dagatabilmek için ise kulak çubugundan yararlanabilirsiniz. Bu sekilde dogal, yumusak ve çarpici bakislar yakalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder