21 Mayıs 2011 Cumartesi

Hamilelik sürecinde nelere dikkat edilir?

Hamilelik Süreci


Yaklasik 9 ay boyunca devam edecek olan hamilelik süreci; birçok açidan ele alinarak, dikkatin hat safhada olmasi gereken bir dönemdir. Kadin Sagligi basta olmak üzere, bebek de düsünülmeli, bu sebeple yasama biçimi düzene sokulmalidir.



Hamilelikte Bebek Sagligi açisindan uygun davranis ve saglik kurallari ihlal edilmeden yasamak; saglikli bir bebegi dünyaya getirmeniz için ana kosuldur. Bebegine deger veren her anne bu dönemde düzenli beslenmeli, uykusuna dikkat etmeli, sagligini tehlikeye sokacak davranislardan uzaklasmalidir. Bunun en basinda gelen sigara ve alkolden kesinlikle uzak durulmalidir. Anne adayi, bu sayede bebeginin sagligini da koruyacak ve rahat bir hamilelik süreci geçirecektir.


Hamile iken düzenli egzersizler yapmak; gerek kolay bir dogum gerçeklestirmek adina, gerekse Çocuk Sagligi adina oldukça önemlidir. Bu sayede bebeginizin ana rahmindeyken dahi sagligini korumus olacak ve rahat bir dogum gerçeklestireceksiniz. Bu egzersizleri sadece spor olarak düsünmek yanlis olacaktir. Doguma hazirlik egzersizleri de bu kapsam içerisinde düsünülmeli, psikolojik olarak da doguma hazirlanilmalidir.


Hamileligin son kismi olan, 6 aydan sonraki süreçte kesinlikle cinsel iliskiden uzak durulmali, agir yük kaldirilmamali, strese sokacak her türlü durumdan kaçinilmalidir. Bu durumda baba adayinin da üzerine düsecek görevler vardir. Baba adayi, gerek esi gerekse bebeginin Saglik durumlarini tehlikeye atmamak için özveride bulunmali, esini katiyetle üzmemelidir. Haliyle bu dönemde anne adaylari biraz nazli olacaktir… As ermek; bu durumlarin basinda gelecektir elbette. Bu durumda erkek son derece temkinli davranarak, esinin isteklerini yerine getirmeli ve babalik görevinin basladigini bilmelidir.


Kisacasi hamilelik sürecinde hem anne hem de baba adaylari, kisisel yasamlarina dikkat etmeli ve dünyaya gelecek bebekleri için fedakarlik yapmalidirlar. Bebek bekleyen tüm çiftleri kutlar, saglikli bir bebegi dünyaya getirmelerini dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder