21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kakaolu Kek Nasil Yapilir ?

Kakaolu kek lezzeti ve hafifligi ile en fazla tercih edilen tatli türlerinden birisidir.



Pratik tarifiyle kolay hazirlanabilir, aniden gelen misafirlere hemen ikram edilebilir.


Kivami güzel ayarlandigi için tadina doyum olmayan kakaolu kekin püf noktasiysa yagini çok koymamaktir.


Malzemeler;


1- 3 Adet yumurta
2- 1 Su bardagi sivi yag
3- 1 Çay kasigi süt
4- 1,5 Su bardagi toz seker
5- 4 Yemek kasigi kakao
6- 1 Paket vanilya
7- 1 Paket kabartma tozu
8- 3 Su bardagi un


Hazirlanisi;


1- Malzemeyi oda sicakligina gelmeleri için hazirlayin.
2- Bir kabin içerisinde seker ve yumurtayi güzelce çirpin.
3- Sivi yag, süt ve kakaoyu da ilave edip çirpmaya devam edin.
4- Olabildigi kadar unu azar azar karistirin.
5- Son olarak vanilya ve kabartma tozunu da koyarak hafif bir sekilde karistirin.
6- Kek kalibini yaglayarak un serpin.
7- Karisimi kek kalibina bosaltin 170 derecede isitilan firinda 30 dakika pisirin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder