21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kas Tatil Yerleri – Kas Gezilecek Yerler

Antalya, dünya üzerindeki sayili tatil mekanlarindan biridir ve Türkiye’ nin turizm sektörünün yarisini elinde bulundurmaktadir. Antalya sadece il olarak degil ilçeleri olarakta oldukça görecelidir. Bir çok ilçesi tarihi ve turistik mekanlari bünyesinde bulundurmaktadir. Kas, Antalya iline bagli ve köyleri ile toplam nüfusu 50.000 kisiyi bulan güzel bir tatil beldesidir.



Kas’in Antalya’ya olan uzakligi yaklasik olarak 200 km dir. Deniz kiyisinda küçük bir belde olan Kas, 3 mil uzaklikta Yunanistan’in Meis adasi ile de komsu konumundadir. Akdenizin bitki örtüsü olan Maki, Kas beldesinde etkisini oldukça fazla göstermektedir ve Kas ilçesinin dört bir yani Maki bitkisi ile sarilidir. Kas’ in bir diger özelligi ise Kis aylarinda dahi hiçbir zaman sifir derecenin altina düsmemesi ve deniz sicakliginin yüksek olmasidir. Yerli halk kisin bile denize girebilmektedir.


Kas’ a gittiginizde gezeceginiz pek çok mekan var. Bunlardan bazilari; Gömbe, Saklikent, Antiphellos, Xanthos, Yamaç Parasütü


Gömbe : Elmali’ ya giderken Kas’ a uzakligi 60 km. civaridir. Bu 60 km.lik yolun nasil geçtigini anlamayacaksiniz. Çünkü yol boyunca sizlere çam ve sedir agaçlari eslik edecek. Yemyesil ve dallari yollara vuran çam agaçlari etrafinda bir hatira fotografi çektirmeyi unutmayin.


Saklikent : Ahsaptan yapilan ve 100 metre uzunlugunda olan bir köprüde yürüdükten sonra dünya harikasi denebilecek Saklikent Kanyon’una ulasacaksiniz. Kanyonun uzunlugu 18 km.dir ancak 6 km. olan yürüyüs pisti sizi oldukça tatmin edecek. Güzel bir yürüyüsün ardindan kanyonda hizmet veren balik lokantalarinda hos bir aksam yemegi yiyebilirsiniz.


Antiphellos : Likya lahitleri ve etrafa yayilmis mezar anitlari Kas çevresinden günümüze kadar dogalligini korumus eserler arasinda yer almakta ve mutlafa ziyaret edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder