21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kilo aldirmayan tatlilar nelerdir?

Kilo sorununuz var ve sürekli diyet halindesiniz. Diyet ile verdiginiz kilolari yeniden almak istemiyorsunuz. Ama bir yandan da çok sevdiginiz tatlilardan vazgeçemiyorsunuz. Peki kilo aldirmayan tatlilar nelerdir biliyor musunuz? Evet kilo aldirmayan tatlilar var. Ve siz bunlari yiyerek hem sevdiginiz seyden vazgeçmeyecek, hem de kilo almayacaksiniz. Öncelikle kilo aldirmayan yiyecekleri siralayalim. Esmer pirinç, hem hazmi kolaylastiran ve hem de yaglari parçalayan bir besin. B vitamini içeren esmer pirinç kilo aldirmiyor. Greyfurt da metabolizmayi hizlandiran, kilo aldirmayan bir meyve. Kirmizi üzüm de dolasim sistemini temizleyerek kolestrolü düsürüyor, bol miktarda lif, mineral ve vitaminleri içeriyor. Elbette kilo aldirmiyor. Salatalik da tokluk hissi veren, su içeren, kilo aldirmayan bir sebze. Ve nar… Vücudumuzdaki hormonlari dengeleyen, tam bir antioksidan olan nar, kiloyu kontrol eden bir meyve. Kirmizi küçük fasülyeler de çok az yag içeriyor, vücutta çok su tutuyor. Brokoli tam bir C vitamini deposu. Bol miktarda kalsiyum içeriyor ve karaciger dostu. Birakin kilo aldirmayi, kilo vermede ise yariyor. Elma da çok lezzetli, bagirsaklari çalistiran ve kilo aldirmayan bir meyve. Yine kiraz da kilo aldirmadigi gibi zayiflamada kullaniliyor. Yulaf da tokluk hissi verdiginden yeme ihtiyaci duyurtmuyor. Vücutta su tutan yulaf, zayiflamada kullaniliyor. Yukarida sayilan meyve ve sebzelerle, tahillarla yapilan tatlilar az kalorilidir ve kilo aldirmaz. Ancak yine de ölçüyü kaçirmamak gerekiyor. Örnegin az yagli sütün içerisine kurutulmus meyvelerden pratik bir tatli yapabilirsiniz.




Firinda elma tatlisi


Malzemeler ve yapilisi: Kabuklarini soydugunuz bir elmayi üstüne tarcin döküp, firinda birkaç dakika kadar pismeye birakin. Pistiginde çikarin ve henüz sicakken küçük bir diyet dondurma ile birlikte yiyin. Bu tatlinin toplam kalori miktari 70.


Etimek tatlisi


Malzemeler ve yapilisi: Bir baska kilo aldirmayan tatli ise etimekli muhallebi. Iki dilim etimek ekmeginin arasina, yarim yagli süt ile hazirlayacaginiz muhallebiyi sürüp, üstüne Hindistan cevizi gezdirin ve yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder