21 Mayıs 2011 Cumartesi

Manavgat Tatil Yerleri – Manavgat Gezilecek Yerler

Antalya-Manavgat yolu üzerinde ilerlerken Manavgat’a varmadan 2 km. önce Side ile karsilasiriz. Side, manavgat selalesi ve mesire alanlari ile oldukça ünlüdür. Tabiki Manavgat denilince akla ilk gelen yer Manavgat Selalesidir. Manavgat Selalesi disinda gezebileceginiz yerler ; Etenna, Seleukia, Side Müzesi, Altinbesik Magarasi, Alabalik Vadisidir.



Manavgat, Antalya’ya baglidir ve doga güzellikleri ile ünlüdür. Tatillerini gezerek ve doga ile bütünlestirerek huzur içinde geçirmek isteyenlerin en gözde mekanlari arasinda yer almaktadir.


Manavgat Selalesi : Manavgat Selalesi ilçeye 3 km. uzaklikta bulunmaktadir ve adini da ilçeden almistir. Tahmin edemeyeceginiz ve hayretler içerisinde izleyeceginiz bir yükselikten genis alana yayilmasina ragmen gümbür gümbür sesi ile harika bir manzara ortaya çikmaktadir. Manavgat Selalesi’nin hemen yaninda bulunan piknik alanlarinda aileniz ile piknik yapabilir veya lokantalarda yemeklerinizi yiyebilirsiniz.


http://www.sihirlitur.com/gezi/side_manavgat/images/01.jpg


Side’ de ise tarih ile bir bütün haline gelebilirsiniz. Yüzyillar öncesinden bir çok medeniyetin yerlesim alani olan Side, Manavgat Selalesi dolayisi ile ideal bir yerlesim alani konumundaydi. Bir çok medeniyet ve imparatorluga ait izlerin bulundugu site ayni zamanda tatil yörelerine olan yakinligi ile de ilgi görüyor. Hem tarihi yerleri görmek isteyen hem de tatillerini denizde geçirmek isteyen kisiler burayi tercih etmektedir.


Manavgat ve side bölgesinde pek çok spor etkinlikleri de düzenlenmektedir. En gözde spor dali ise kusku yok ki rafting. Manavga selalesinin hirçin ve dalgali suyunda rafting yaparken oldukça eglenceli anlar geçireceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder