21 Mayıs 2011 Cumartesi

Sade dondurma nasil yapilir?

Evde dondurma yapmayi kim istemez ki? Söyle lezzetli, profesyonel ustalarin yaptigina benzer, harika bir sade dondurma nasil yapilir, merak ediyor musunuz? O zaman buyrun sade dondurma tarifine… Önce malzemeler:



Sade dondurma malzemeleri:



Bir kilogram süt


Iki tane yumurta


Bir paket vanilya


Alti kasik toz seker


Bir tatli kasigi kadar sahlep


Sade dondurma yapilisi:
Öncelikle bir kilogram sütü ocakta kaynatalim. Kaynamaya baslayinca, altini birazcik kisalim. Diger yanda iki tane yumurtayla, vanilyayi ve sahlepi güzelce karistiralim. Bu karisimi kisik ateste kaynayan süte ilave edelim. Bir süre daha kaynatip, çirpa çirpa sogutalim. Sütlü karisimi çelik bir tencereye dökerek, buzdolabinin dondurucu bölümüne koyalim ve yaklasik bir saat kadar burada bekletelim. Ardindan deep freezden çikaracagimiz tenceredeki malzemeyi yeniden çirpalim. Dondurucuya koyup bir saat bekletme, sonra çikarip çirpma islemini üz kez tekrarlayalim. Dondurmanizin yarisini kakaolu yapmayi arzu ederseniz, ikiye bölerek yarisina kakaoyu ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder