21 Mayıs 2011 Cumartesi

Topuk çatlagi, tirnak bakimi ve nasir!

Daha çok kuru ciltlerin problemi olan çatlaklar topuk ve ayak tabaninda görülür. Ayaklari yikadiktan sonra kurulamamak yalinayak gezmek küçük ayakkabi giymek gibi nedenlerle bagli olarak ortaya çikar.



Her banyodan sonra ponza tasiyla yumusak hareketlerle ölü deriyi temizleyin. Çatlak bölgeleri içerde e vitamini ve jojaba yagi bulunan ayak kremleri ile gün boyu sik sik kiremleyin. Çatlaklariniz kaybolana dek sürekli çorap ve kapali ayakkabi giyin. Ayak peelingi de ayaklariniz daki tüm ölü derileri temizler ve kalinlasan topuklarinizi yumusatir. Ayni zamanda da ayaklarinizda ki kan dolasimini artirir.


Ayak parmak aralarinda sulanti soyulma tabanda ve parmak aralarinda küçük çukurlar olusmus ise mutlaka bir dermatoloji uzmanina muayene olmaniz gerekmektedir. Agizdan yada krem seklinde antifungal ya da antibakteriyal tedavi kullanilmasi gerekebilir.


Tirnaklarinizi uzun süre ojeli birakmayin. Aseton ve ojeler tirnagi kurutur. Çatlamasina ve kolay kirilmasina neden olur. Elbette bakimli el ve ayaklar için tirnaklarin temiz görünümü ve ojeli olmasi önemlidir. Ancak oje uzun süre tirnakta tutulmamali tirnaklarin nefes almasi saglanmalidir. Tirnaklar için özel besleyici kremleri gece yatmadan önce sürülmesi de tirnaklarin bakimi ve korunmasi için bir yol olarak görülebilir.


Nasirlarinizdan kurtulun. Ayaktaki narsilar dar ve sivri uçlu ayakkabilarin derimize yaptigi baski sonucu olusur. Nasir tedavisinde hala ilk basvurular kuaförlere yapiliyor yada çogumuz evde kesici aletlerle nasirlari kesmeye çalisiyoruz. Yardim için elbette bir cilt hekimine basvurmak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder