21 Mayıs 2011 Cumartesi

AFL Nasil Tedavisi Edilir ?

Agiz yaralarindan en çok bilinenleri aft ve uçuktur. Bu yaralardan bahsederken aft ve uçugu ayri ayri incelemek daha dogru olur. Aft rahatsizligi hastaya oldukça rahatsizlik verebilen bir rahatsizliktir. Aft yanak iç mukozasinda , dudak iç mukozasinda veya dil bölgesinde ortaya çikabilen bir rahatsizliktir. Bu rahatsizligin insana çektirdigi acinin yani sira , yemek yemeyi veya içecek içmeyi zorlastirmasi da oldukça mesakkatli bir durumdur.



Aft yaralarinin tedavilerini gerçeklestirebilmek için ihtiyacimiz olan malzemelerin birçogu evimizde bulunan seylerdir. Bunlardan öncelikle tercih edilmesi gerekenler , tuzlu su ile yapilacak gargaralardir. Bunun yani sira eger kisi bu yaralar yüzünden yemek yemekte çok fazla zorlaniyorsa uyusturucu özelligi olan ilaçlar kullanilarak kisinin yemek yemesi saglanabilir. Agiz bölgesine uygulanabilen bu uyusturucu etkili ilaci kullandiktan sonra kisi acilarini hissetmeyecek ve yemek yeme , konusma gibi faaliyetlerini sürdürmekte eskisine oranla daha az aci hissedecektir.


B12 eksikliginin aft olusumunda çok önemli bir rolü vardir. Bu vitaminin eksik olarak alinmasindan dolayi aft adini verdigimiz bu yaralar agiz bölgesinde ortaya çikabilmektedir. Bu nedenle doktor kontrolünde baslanilacak bir b vitamini tedavisi , kisinin yaralarinin iyilesmesini saglayacak , veya var olan yalarinin çogalmamasini saglayacaktir. Bu yaralarin tedavisini kendisi gerçeklestirmek isteyen insanlarin oldukça titiz davranmasi gerekir , tedavi etmek isterken bu yaralara daha fazla zarar vererek bu yaralarin daha agir sonuçlara neden olmasi saglanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder