21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kramp Neden Girer? Kramp Tedavisi Nasil Yapilir?

Kaslarda meydana gelen çesitli sorunlar nedeniyle kramp olayi görülmektedir. Kaslar , eklemlerimizi hareket ettirmemizi saglayan yapilardir. Bu kaslar insanin istekleri dogrultusunda hareket ederler , tamamen kisiye bagli sekilde hareket ettirilirler.



Kaslarda istek disinda meydana gelen ani ve sancili kasilmalara kramp denmektedir. Kisinin kramp esnasinda sakin olmasi ve derin derin nefes almasi gerekmektedir. Eger yaninda birisi var ise ondan yardim alarak kramp giren ayak mümkün oldugunca rahatlatilmalidir. Bu rahatlatma islemini gerçeklestirirken ayak 60 derecelik açiyla yukariya kaldirilir ve parmak uçlari burkularak parmaklardan baski uygulanir ve kasilan kaslarin tekrar eski haline dönmesi saglanir.


Kramp, siddetine göre uzunlugu da degisebilen bir rahatsizliktir. Kramp ilk girdigi 15 saniyede kisiye çok fazla aci çektirir. Daha sonra bu acinin siddeti biraz daha düsse de aci devam eder. Yaklasik 30 – 40 saniye sonra kasilmalar sonlanir ama o bölgede meydana gelen kasilmalar sonucunda olusan rahatsizligin yarattigi agrilar bir süre daha devam edebilir.


Bu hasarli bölgeye uygulanacak buz tedavisi ile bu bölgedeki kaslar rahatlatilarak , agrinin vücuttan atilma islemi hizlandirilabilir. Özellikle asiri efor sarf eden sporcularda meydana gelen kramplar , çok daha acili ve uzun süreli agrilara yol açabilmektedir. Bunun yani sira günlük yasamda insanin ayagina giren kramplar , sporcu kramplarina göre daha az siddetli geçistirilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder