21 Mayıs 2011 Cumartesi

Uçuk neden çikar ?

Uçuk da günümüzde fazlasiyla gözükebilen bir rahatsizliktir. Bu rahatsizlik fazlasiyla bulasici oldugundan uçuk çikan insanlarla öpüsülmesi veya yakin temasa geçilmesi sonucunda rahatsizligin size de bulasma riski oldukça fazladir. Bu nedenle eger dudagimizda uçuk varsa insanlarla kurdugumuz iletisimlerde daha seviyeli olmali , özellikle dudaktan öpüsmeye bir süre ara vermeliyiz.



Uçuk bir kisiye bulastiktan sonra tamamen tedavi edilemez. Sadece uyur vaziyette yani zararsiz bir sekilde vücudunuzda bekler ve vücut direncinizin düstügü bir anda vücudunuzda belirebilir. Bu nedenle vücut direncimizi yüksek tutmamiz gerekir. Vücut direncimizi yüksek tutabilmek için yapabilecegimiz en önemli ve öncelikli sey saglikli ve düzenli beslenmektir.


Genelde stresle alakali olarak ortaya çikar. Özellikle ergenlik döneminde , kisilerin bunalimda ve stresli oldugu zamanlarda ortaya çikar.


Özellikle vitamin bakimindan kisinin yeterli beslenmedigi zamanlarda ve durumlarda ortaya çikar. Bu nedenle vücudunda sik sik uçuk çikan insanlarin saglikli ve dengeli beslenmesi , bol bol meyve ve sebze tüketmesi. Bunun yani sira doktor kontrolünde vitamin haplarindan yararlanmasi gerekir.


Bu söylediklerimiz uçuklari tamamen engelleyemese bile kisinin vücuduna % 85’e yakin koruma saglayabilir. Bu nedenle yukarida bahsettigimiz hususlara dikkat edilirse kisilerde uçuk yaralari gözükmeyecek ve kisiler yasamini saglikli ve mutlu sekilde sürdürebileceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder