21 Mayıs 2011 Cumartesi

Bebegi sütten keserken anne ne yapmali !

Bebegi anne sütünden kesmek için aslinda dogru bir zaman yoktur. Net bir zaman söylemek kesinlikle dogru degildir. Bir anne olarak bebegi anne sütünden kesmeyi hissettiginiz an ya da bebegin buna hazir oldugunu anladiginiz an dogru zamandir.



Bebekler genellikle 9 ve 12. ay dan sonra anne sütünü birakmamak için direnirler. Uzmanlarin önerileri de zaten bu yöndedir. Uzmanlarin önerilerine göre bir bebek en az 1 yil anne sütü kesinlikle almalidir. Bu bebek 2 yasina gelen kadar da devam ettirilebilir.


Bebegi sütten kesen anneler kendilerini suçlu ve üzgün hissedebilirler. Bu dönemde annelerin bebekleri ile daha yakin temas içinde olmalari gerekir. Bebegi sütten kesmenin bebegin büyüme döneminin bir parçasi oldugu anneye sik sik hatirlatmakta fayda vardir.


Bebegi sütten bir anda degil yavas yavas birakmaya çalismalisiniz. Bebegi bir an da sütten kesmek bebek için travmatik bir durum olabilir. Ayrica aniden sütten kesme durumlarinda annelerde memelerde sismeler ve süt kanallarinda tikanmalar görülebilir.


Emzirmeyi birakirken bunu günden güne azaltarak yapabilir ve bu yönde yavas yavas bebeginize emzirmeyi biraktirabilirsiniz.


Halen emzirdiginiz bebegin bir anda biberona alismanini beklemeniz de yanlis olacaktir. Bunun için belirttigimiz gibi belli bir plan çerçevesinde kademe kadem ilerlemelisiniz. Bebeginizi emzirmeye devam ederken bir yandan biberon ile bebeginizi tanistirabilirsiniz. Bu bebegin emmeyi tamamen biraktiginda biberiona alismasinda size kolaylik saglayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder