21 Mayıs 2011 Cumartesi

Etimek tatlisi nasil yapilir?

Bayanlarin özellikle diyet yaparken tükettikleri etimek ayni zamanda etimek tatlisi olarakta tüketilebilir. Bol sütlü muhallebisi ile damaklari tadlandiran etimek tatlisinin hazirlanmasi da çok pratik. Bunlarla beraber misafirlerinize de ikram edebileceginiz etimek tatlisinin tarifini sizlerle paylasiyoruz.



Etimek Tatlisi Malzemeleri Nelerdir?
1 paket etimek
1 çay bardagi toz seker
5 su bardagi süt
2 çay bardagi un
1 paket vanilya
1 paket krem santi


Etimek Tatlisinin Hazirlanisi


2 su bardagi toz sekeri tencereye bosaltarak kisik ates üzerinde su ilave etmeden rengi koyulasincaya kadar kavurun.


Bunun ardindan 2 su bardagi suyu seker suda eriyinceye kadar kaynatin.


Malzemeler içerisinde olan 1 paket etimegin üzerine serbetinizi dökün ve dinlendirin.


1 çay bardagi sekeri, sütü ve unu karistirip muhallebi kivamina getirin. Muhallebinin içierisine vanilyayi ekleyerek biraz dinlendirin.


Hazirlamis oldugunuz etimeklerin üzerine muhallebiyi ilave ederek bekletin.


Krem santiyi hazirlayarak etimegin üzerini krem santi ile kaplayin. Daha sonra dilediginiz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder