21 Mayıs 2011 Cumartesi

Cilt Kirisikliklarini Önlemek Için Nasil Beslenmeliyiz ?

Cilt kirisikliklari vücudumuza besinsel yolla ya da çevresel yolla giren serbest radikal adi verdigimiz toksin maddelerden olusur. Bunlarin vücuttan uzaklastirilabilmesi içinde anti oksidan bakimindan zengin ürünleri tüketmemiz gerekir. Anti oksidan bakimindan en zengin ürünler taze sebze ve meyve grubudur. Özellikle bögürtlenle yaban mersini anti oksidan içerigi en zengin meyvelerdir. Bunlarin özellikle tüketilmesi cilt kirisikliklarini geciktirecektir. Bunun disinda yine domates kavun kayisi gibi kirmizi ve turuncu meyveler. Bunun disinda brokoli karnibahar bürüksel lahanasi gibi anti oksidan bakimindan zengin yesil sebzelerde beslenme düzenimizde yer almalidir. Avokado içerdigi saglikli yaglar nedeniyle cilt kirisikliklarinin önlenmesinde ya da geciktirilmesinde etkilidir. Diger cilt kirisikliklarini engelleyecek ya da bu süreci yavaslatacak besinlerde proteinli besinlerdir. Cildiniz protein yapisinda oldugundan ötürü mutlaka et süt yumurta tarzi proteinden zengin saglikli hayvansal kaynaklar beslenme düzenimizin içinde yer almalidir. Bunun disinda beslenme düzenimizde mutlaka enginar siyah çekirdekli üzüm bal kabagi gibi besinlerinde tüketilmesi gerekir. Çünkü bu meyvelerin ve sebzelerin tamaminda anti oksidan içerigi çok yüksek ve vücuttan toksinleri uzaklastirabilecek besinlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder