21 Mayıs 2011 Cumartesi

Dut – Dutun Faydalari Nelerdir ?

Meyvesi beyaz ve kara olan dutun içeriginde bulunan vitamin ve minerallerle birlikte mikrop öldüren bir özelligi vardir. Dutun yapraklari ipek böceklerini besleyebilmek için de kullanilir.



Dutun Faydalari
1- Dut vücuda kuvvet verir ve kansizliga karsi etkilidir.
2- Agiz, bademcik ve bogaz iltihabi, dis eti rahatsizliklari ve öksürüge karsi yararlidir.
3- Ates düsürür
4- Karacigeri güçlendirir.
5- Mide ve bagirsaklarin düzenli olarak çalismasina katki saglar
6- Yemekle beraber yenildigi zaman hazmi kolay bir hale getirir.
7- Aç karna yenildigi zaman kabizligi önler ve ishal yapabilir.
8- Bagirsak kurtlarini düsürmeye yardim eder.


Dut Nasil Kullanilir?
Dut taze ve kuru olarak tüketilebilir. Dutun surubu, reçeli ve pekmezi yapilabilir. Dutun yapraklari da kullanilir. Yapraklari kaynatilarak suyu içildigi zaman kabizligi önler. Dut kabugu ve yapragi kaynatilarak bunun su ile gargara yapilirsa dis eti agrilarini azaltir. Dut surubu mide ve bagirsak iltihaplarini geçirmeye yardim eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder