21 Mayıs 2011 Cumartesi

Ev Temizligi Nasil Yapilir

Evi düzgün derli toplu tutmak, güzel fikirler sayesinde ilgi çeken mekanlar meydana getirmek sanildigi kadar zor degil hatta basit diyebiliriz. Ekonomik maliyeti az olan fikirler ile eve cep dostu yatirimlar yapilabilir. Böylece vakitten tasarruf ederek kendiniz ve hobileriniz için yeteri kadar zaman olusturabilirsiniz.



Çöp kutusunda gelen kötü kokulari yok etmek için az miktarda bikarbonat atin. Bikarbonati su ile karistirip dis macunu sekilinde bir karisim olusturabilir, bu karisim ile rengi giden lavobalari temizleyebilirsiniz. Bikarbonati çiçek için hazirladiginiz kabdaki suyun içerisine koydugunuz zaman çiçekler uzun süre solmadan yasarlar.


Artik hergün ayni renkleri görüyorum dediginiz karyolanizi, raflarinizi boyayabilirsiniz. Ve ya yapiskanli folyolar ile kaplayabilirsiniz. Bu isten geriye kalan duvar kagidini çekmecelerin içlerine ve raflari aralarinda kullanabilirsiniz.


Ev tekstil esyalarinin yikandiktan sonra yumusak olmasi için ise çamasir makinesindeki detarjan bölümüne az miktarda elma sirkesi dökün. Çekmeceye veya dolaplarin içerisine yerlestirilmis sabunlar esyalarin güzel kokmasini saglar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder