21 Mayıs 2011 Cumartesi

Halsizlik Için Sifali Bitkiler

1- Pelinotu, kara hindiba, kantaron, sahtare, elme köpekayasi, adaçayi, ihlamur, kekik, antepfistigi, havlican, turp tohumu, badem ve zencefil halsizlige çok iyi gelen bitliler arasindadir.



2- Kekik, çam ignesi, yosun ve ceviz yapragiyla birlikte yapilacak olan banyo insana zindelik kazandirir.


3- 1 Bardak kaynar su içerisine birer çay kasigi zencefil, toz havlican ve süzme bal ilave edildikten sonra 10 dakika demlenmesi için bekletilir. Daha sonra içilir. Üzerine 1 çorba kasigi antepi fistigi yenilir. Bu günde 2 defa uygulanmasi gerekir.


4- 4 Tane erik, 2 tane seftali ve 3 tane badem çekirdegi çikartilip blenderdan geçirilir. Yavas yavas içildigi zaman zindelik kazandirir.


5- 100'er gram kusburnu, ahududu, bögürtlen yapragi ve mersin yapragi karistirildiktan sonra 1 adet çorba kasigi alinip 1 bardak suya konularak 10 dakika kaynatilir. 2 Saat demlenebilmesi için bekletilir. Süzüldükten sonra 100 gram süzme bal eklenerek her gün 1 çay bardagi içilir.


6- Et kaynatildiktan sonra suyu süzülür. Içerisine bal ve bir miktar sirke konulur ve serbet yapilir. Aç karina bir bardak içilir.


7- 5'er gram havlcan ve zencefil kaynatilip çay kivamina getirilir. Üzerine antep fistigi yenir. Hazirlanan bu çay romatizma için çok etkilidir.


8- Pelin otu kaynatilip esmer seker veya bal ilave edilerek birer bardak içilir.


Verdigimiz bu öneriler uygulanirsa halsizlik sorununa çare bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder