21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kalp krizi belirtileri nelerdir?

Ani bir sekilde ve bazen herhangi bir belirti vermeyen kalp krizi ölümcül sonuçlar olusturabilen bir saglik problemidir. Bu yüzden kalp krizinin belirtilerinin saptanmasi çok önemlidir. Kalp krizi sebebi genellikle kalitsal özellikler yada yasam tarzindaki düzensizlikler sebebiyle meydana gelir.



Kalp krizi, kroner damarin tikanmasiyla ve kaslarin ölmesiyle olur. Kroner damarlar kan pihtilasmasi sonucunda tikanirlar. Kalp kaslarinin incinmesi birçok belirtinin meydana gelmesine sebeg olur. Bu belirtiler içinde gögüs agrisi, nefes darligi, fazla terleme, mide bulantisi, kusma, halsizlik, hazimsizlik, çene, omuz ve kollarda agri yer alir.


Damar Sertligi; Damar sertligi kolesterolün kalp damarlari duvarinda birikmesiyle zaman içinde meydana gelen bir sorundur. Kolesterolün damarlarin çeperlerinde birikmesiyle kan dolasimi yavaslar ve vücuda yeteri kadar kan gitmez. Sigara tüketmek, yüksek kan basinci, kolesterol ve diyat damat sertligi sorununu hizlandirir.


Kalitsa Özellikler; Aile bireyleri arasinda kalp krizi olan birinin olmasi kalp krizi riskini artirir.


Uyusturucu ; Kokain tarzi uyusturucu maddeler kan damarinda spazma yol açar ve bu spazmlar ileride kalp krizine sebep olabilir.


Yetersiz Oksjine; Vücutta bulunan bütün kaslarin oksijene ihtiyaçlari vardir. Anemi ve bir takim solunum yolu hastaliklari sonucunda meydana gelen oksijen yetmezligi kalp krizi riskini yükseltir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder