21 Mayıs 2011 Cumartesi

Saç biti nasil tedavi edilir ?

Insanlarin büyük kismi okul çaginda yaygin ve bulasici bir deri problemi olan saç bitiyle karsi karsiya kalmistir. Anneler sirkeyle saç derisini yikar ve kendince tedavi etmeye ugrasirlar.



Bu küçük bitlerin istilasindan korunmanin ve tedavi edebilmenin birçok yolu vardir. Seneler önce, saç biti özellikle sosyo ekonomisi düsük olan ailelerin çocuklarinda oluyordu. Günümüzde ise bütün ekonomik düzeyde olan aileleri etkiliyor. Bit, genelde çocuklar arasinda yayilmaktadir. Okulda, futbolda, dans ve jimnastik gibi aktivitelerde bulasma ihtimali daha yüksektir. Birçok ilaca karsi direnç gösteren saç biti, dogru tedavi yapilmadigi sürece saç ve bas derisinde güçlenir.


Bit, genellikle uzun saçta yayilir. Kiz çocuklarinda bulasma riski daha yüksektir. Çünkü saçlari hem uzundur hem de kizlar içinde elbise, tarak ve firça paylasimi yaygin olur. Önce ilkokul çagindaki çocuklarin esya paylasimi ve yakin temas önlenmeli ve çocuklar bu konu hakkinda bilgilendirilmelidir.


Bit tedavisi görmekte olan ve okula yeniden dönen çocugun tekrar ayni risk ile karsilasmasini engellemek için saçlarinin kesilmesi gerekmektedir. Bitlenmenin, deriye neler getirdigini iyi bilmek gerekir. Üremesi ve yayilmasi kolaydir. Deride kanla beslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder