21 Mayıs 2011 Cumartesi

iPhone 5 iki çesit mi olacak ?

Apple parçalarini tedarik eden bir firma çalisaninin bildirdigine göre iPhone 5 aslinda ’standart’ ve ‘pro’ olmak üzere iki çesit çikacak. Piyasada bulunan iPhone 5 resimleri sadece tasarimcilarin muhtemel olarak çalistiklari resimler aslinda ama sanki bu resimler gerçege dönüsüyor.



Tedarikçi firmanin çalisaninin bildirdigine göre Apple iki çesit parça siparis ediyor-bir tanesi keskin kenari olan digeri ise eski iPhone 3G kenarina benzer bir sekilde hafif tombulumsu bir kenar.


Eger Apple normalin disinda bir ürün piyasaya sürmek istemiyorsa bu parçalari ayri ayri modellere monte ederek piyasaya sürecek. Bu demek oluyor ki iPhone 5 bekleyenleri aslinda ‘pro’ ve ’standart’ olmak üzere iki degisik cihaz bekliyor. Yani bir süre acaba hangisini alacagim diye arastirip düsünmek gerekiyor ne yazik ki.


iPhone Download Blog, Apple’in iki çesit iPhone bilesenlerini stokladigini ve bu parçalarin tek bir iPhone’a sigamayacagini söylüyor. Bu durumda bir tanesi daha ucuz digeri daha pahali olmak üzere bu yil içerisinde iki adet iPhone 5 görmemiz mümkün. Biri ucuz olacak çünkü bir tanesinde son teknoloji kullanilmayacak. Yani Apple sonunda yeni çikan modelleri alamayan kullanicilari da düsünüp ucuz versiyonunu da çikarmis olacak. Bir baska deyisle herkes iPhone kullanabilecek. iPhone 5 fiyatlarini henüz bilmememize ragmen yeni çikacak model mevcut piyasada bulunan iPhone 4'ten ucuz olacak.


Apple bu iki degisik modelde iPhone 5 tezini destekler sekilde standart olan parça siparislerini verdikten sonra simdi de daha yüksek kalitede olan telefon parçasi siparislerini vermeye baslamis. Kaynagin söylemesine göre bu parçalarin her ikisi birden bir telefonun içerisine giremez. Dolayisiyla görünen o ki Apple yeni iPhone’u iki degisik versiyonu ile piyasaya sürecek.


Biz iPhone 5 bekleyeduralim Apple kapali kapilar ardinda kim bilir yine neler pesinde. Bazi ülkelerde iPhone kullanicilarinin orani %70'i geçmisken bence Apple bu sefer ikinci dünya ülkeleri üzerinde çalisip zaten çok yüksek miktarda olan kazancini daha da artirmanin yollarina bakacaktir.


iphone iPhone 5 iki çesit mi olacak ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder