21 Mayıs 2011 Cumartesi

Migren agrilarina bitkisel çözüm

Migren nedir? Halk arasinda ki ismi ile yarim bas agrisi olarak da bilinen soguk bir terlemeyle beraber insanin basinda oldukça ciddi rahatsizliklara sebep olan bir bas agrisi türüdür. Sinirsel bir rahatsizlik oldugundan dolayi bas agrisi türleri arasinda en fazla insani rahatsiz edeni olarak da bilinmektedir. Çok fazla siddeti artarsa kiside ciddi psikolojik rahatsizliklara da sebep olmaktadir. Öyle ki migren agrilari geçtikten sonra kisilerin konusmada zorluk çektikleri bile tespit edilmistir. Bazi insanlarda da migren ile beraber kusma gözlemlenmektedir.



Migrene dogrudan etki eden sifali bitki pek bulunmamaktadir. Bu sebepten dolayi mevcut bulunan bitkilerin düzgün kullanilmasi önem tasir.


Anason: Bu bitki genel olarak ele alindigi zaman migren agrilarina iyi gelen kisminin meyveleri ve yapraklari oldugunu söylemek hiç yanlis olmayacaktir. Meyvelerinin toplanma islemleri oldukça kolay olmaktadir. Toplanan meyvelerin olgun olmasi migrene sifa olmasi açisindan önem tasir. Alinan bu meyveleri gölgede kurutarak tüketirseniz migren agrilarina iyi geldigini gözlemleyebilirsiniz.


Biberiye: Halk arasinda ki ismi ile kus dili otu olarak da anilmaktadir. Bu bitkiyi kisin tanimaniz daha kolaydir. Çünkü kis mevsiminde yapraklarini dökmez. Migrene oldukça büyük faydalari oldugu da bilinmektedir. Içeriginde yüksek miktarda uçucu yag ve bazi organik asitleri bulundurdugu bilinmektedir. Mide ve bagirsagin dogrudan tedavisi açisindan önem tasimaktadir.


Melissa: Geldik migren açisindan faydali olan esas bitkimize, melisa bitkisi kisilerde meydana gelen pek çok huzursuzluk ve rahatsizligi önlemektedir. Bu etkilerinden dolayi da sinir sistemini sakinlestirmektedir. Bu sakinlestirmeden dolayi da siklikla kullanildigi bilinir. Çay halinde alinirsa etkileri kisa bir süre içerisinde gözlemlenecektir.
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder