21 Mayıs 2011 Cumartesi

Iznik Tatil Yerleri – Iznik Gezilecek Yerler

Açik hava müzesi olarak anilan ve dünyada esi benzeri görülmemis güzelliklere sahip olan Iznik ilçesi, tarihi bir antik sehir özelligi tasimaktadir. Mevsimi farki olmadan her ay her gün ziyaretçilerine açik kapisi ve kendine özgün mevsimsel havasi ile bütün bir yil ziyaretçilerini agirlamaktadir. Prehistorik buluntular, Iznik’ in çok eski çaglardan kalma tarihi eserlere taniklik ettigini göstermektedir.



M.Ö 136 yilinda Antigonius Monophthalmos tarafidan kurulan Iznik’ in kurum iznini veren ise Makedonya Krali Büyük Iskender olmustur. Oldukça uzun ve tarihi bir geçmise sahip olan Iznik’ e ilk gün ki gibi kalmasi için pek çok restore ve arkeoloji çalismalari yapilmistir. Tarih ile birlikte yer altina saklanan güzellikler,eserler,tarihi bulgular gün yüzeyin çikartilip ziyaretçilere sunulmaktadir.


Iznik’ in temel özelliklerini maddeler halinde anlatacak olursak ;


- Kendine özgü iklimiyle,
- Yaz-kis demeden bereket saçan topragiyla,
- Dogal güzelligiyle,
- Tarihi ve kültürel zenginligiyle,
- Her türlü sebze ve meyvenin yetistigi bir kent olmasiyla,
- Adini verdigi gölüyle,
- Dünyaca meshur çinileriyle oldukça meshurdur.


Iznik’ i ziyaret etmeniz için çok belli nedenler vardir. Bunlar, tarihi, medeniyetlere etmis oldugu tanikliklar, golü, çevresi, dogasi ve kendine özgü yemekleri ile Iznik ziyaretinden oldukça memnun kalacaksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder