21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kalp Çarpintisi Neden Olur ?

Bazi etkiler sonrasinda kalpte meydana gelen düzensiz çarpmalardir. Bu etkilerin en klasik olanlari ise çay ve kahve tüketimidir. Bu çesitleri daha da artirmak mümkün olmaktadir. Yüksek kafein içeren kola içmek sigara tüketmek asiri stres de kalp çarpintisina neden olan diger etmenler arasinda yer almaktadir.



Çesitli hastaliklarin neden oldugu bir takim çarpintilar da yasanmaktadir. Bu hastaliklarin tespit edilmesi tedavi açisindan bir hayli önem tasimaktadir. Ayni zamanda bazi ilaçlarin kalpte çarpinti yaptirdigi da bilinmektedir. Eger sizde zaten kalp çarpintisi mevcutsa doktorunuzu uyararak yazacagi ilaçlar hakkinda bir kez daha düsünmesini saglayabilirsiniz.


Bazi klasik yöntemler ile bu çarpintinin geçirilmesi mümkün olmaktadir.


Çarpinti nöbetleri geldigi anda; derin derin nefes alarak bir miktar ikinmayi deneyebilirsiniz. Yada soguk bir su içerek sakin bir yerde dinlenebilirsiniz. Sicak yaz günlerinin kapida oldugu su zamanlarda kalp çarpintilarinin daha da artis gösterecegi tahmin edilmektedir. Özellikle yazin günesin altinda dogrudan uzun süre kalmanin da bazi olumsuz etkileri oldugunun unutulmamasi gerekmektedir.


Eger küçük çocuklar da asiri miktar da kalp çarpintisi yasaniyorsa kusturulmaya çalisilmasi faydali olacaktir. Ayni sekilde yüz ve kollara buz koyarak da kalp çarpintisinin düzenlenmesi mümkün olmaktadir. Bu durumlarda da çarpinti azaltilmazsa en yakin saglik kurulusuna basvurmak gerekmektedir. Özellikle sekiz yasin altindaki çocuklarda çarpinti oldukça büyük bir önem tasimaktadir. Bu çarpintinin düzenlenmesi yada sebebinin bilinmesi gerekmektedir.


En klasik nedenleri arasinda günlük yasam içerisinde bir yerden baska bir yere yetisme ihtiyaci gelmektedir. Bunlarin yani sira kafeinin de çok büyük etkileri oldugu bilinmektedir. Kalp çarpintisi yasayan insanlarin dikkat etmeleri gereken en önemli konu ise kisa bir süre içerisinde öleceklerini düsünmeleridir. Böyle düsüncelerin hiçbir gerçekçiligi bulunmadiginin bilinmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder