21 Mayıs 2011 Cumartesi

Midyat Tatil Yerleri – Midyat Gezilecek Yerler

Midyat, tüm insanlik tarihine birbirinden farkli kültürlerin nasil bir arada yasabilecegini gösteren en büyük örnek kenttir. Gümüs isçiliginin ön plana çiktigi Midyat’ta halkin büyük bir kisa bu meslek dali ile ilgilenmekte, hayatlarini devam ettirmektedir. Midyat’i gezerken her mahallede, her sokakta asirlar öncesinden kalma tas ve demircilik ustaligi ile yapilmis eserlere taniklik edeceksiniz. Sadece taslardan yararlanilarak insaa edilen evler ve pazar yerleri ile tas isçiligi sayesinde neler yapilabilecegi çok açik bir sekilde ortadadir.



Midyat’ta bulunan camiler ise sizi oldukça etkileyecek. Yüzlerce tarihi eser camiiler ayni kare etrafinda toplandiginda muhtesem manzara resimleri olusturmaktadir. Midyat’a gittiginizde Mardin Kale’sini muhakkak gezmelisiniz. Düsmanlardan korunmak için yapilan ve günümüze kadar ilk gün ki özelliklerini korumayi basaram Mardin Kale’sinde kendinizi siper altinda bulabilirsiniz.


Camiilerin yani sira yukarida belirttigimiz gibi burada pek çok medeniyetler yasamistir. Bunlardan en önemlisi ise hristiyanlardir. Hristiyanlara ait olan kliseler ve ibadet haneler müze haline getirilerek halka açilmistir. Tarihin önemli izlerini tasiyan bu kliseleri yillardir yabanci turistler ziyaret etmektedir.


Midyat’i gezerken ugramaniz gereken diger mekanlar ise Cevat Pasa Camii, Ulu Camii, H. Abdurrahman Camii, Deyr-Ül Umur Manastiri, Mor Smuni Kilisesi, Mor Barsavmo Kilisesi, Mor Aksanoya Kilisesi, Mor Sarbel Kilisesi, Protestan Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi, Mor Abraham Kilisesi, Hah Katedrali, Hah Harabeler-i’ dir.


Midyat, kültür medeniyetlerine sahip bir ilçe olmasi neden ile büyük önem tasimaktadir ve oldukça titiz bir sekilde korunmakta, restorasyon çalismalari yapilmaktadir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder