21 Mayıs 2011 Cumartesi

Uludag Tatil Yerleri – Uludag Gezilecek Yerleri

Osmanlilar tarafindan adi Kesisler dagi olarak geçen Uludag’a pek çok medeniyet yerlesmis ve kendi isimlerini vermislerdir. Bunlar; Misirlilar’ in Mismos, Romalilar’ in Calbyeers, Bizanslilar’ in Misolymp olarak adlandirdiklari isimlerdir.



Uludag, kayak merkezleri ile ünlü bir beldedir. Alp usulü kayak ve kayak turlarinin düzenlenmesi için en uygun alan olan bir yerde bulunmasi da konumunu oldukça degerli kilan yerler arasindadir. Uludag kayak merkezi kis aylarinda binlerce turiste ev sahipligi yapmaktadir. Kayakseverlerin Türkiye’ de ki en popüler yerleri olan Uludag’da 10larca otel konaklama imkani saglamaktadir.


Uludag’in özelliklerine bakacak olursak 2543 metre uzunlugu ile oldukça dikkat çektigini görmekteyiz. Bursa’nin dogusunda bulunan Uludag’in içerisinde bir de Milli Park bulunmasi neden ile Türkiye’nin önemli bir ilçesidir. Kis oyunlari ve kisin düzenlenen pek çok etklinlige de ev sahipligi yapan Uludag, elverisli kayak merkezleri ile sizleri de bekliyor.


Kamu sektörüne ait 12 otel ve özel isletmelere ait olan 15 adet olarak toplam 27 otel ile konaklama imkani saglanan Uludag’da Gençlik ve Spor Genel Müdürlügü’ ne bagli Fatintepede tek iskemleli teletesiyej bulunmaktadir.


Bursa sehir merkezinden yalnizsa 32 km. uzaklikta olan Uludag’da hafta sonu kayak yapmaya gidebilir ve oldukça çok eglenebilirsiniz. Tesislerde bulunan hocalar sayesinde kayak yapmayi bilmiyorsaniz dahi ögrenebilirsiniz. Kayak yapmanin tadini düserek almak istiyorsaniz da oldukça eglenceli ve karli alanlar sizi beklemektedir. Uludag’da kayak kiralama ve her türlü giyse bulabilme imkaniniz var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder