21 Mayıs 2011 Cumartesi

Milano Gezilecek Yerler

305-402 seneleri arasinda Bati Imparatorlarinin emri altinda olan Milano, büyük konstantin’in Hiristiyanligi rahat biraktigini duyurdugu sehirdir.



Dünyada gezilmesi gereken baslica sehirlerden birisidir. Gezilecek yerleri ;


Katedral; Ulu ve muazzam bir katedral olan beyaz mermer, çan kuleleriyle dolu, üçgen bölümleri ve üzerindeki sivri tepeli kuleleri, heykelleriyle önemli bir yapidir. 1386 senesinde Gian Galeazzo Visconti emri ile insasi basladi, 15. ve 16. yüzyillarda Italyan, Fransiz ve Alman duvar ustalarinin emekleriyle bitti.


Via ve Piazza Mercanti ; Via mercanti caddesinde, ön bölümünde aziz heykellerin yer aldigi ve 1564 senesinde insa edilen Yargitay sarayi vardir. Dünyanin en ünlü opera binasi konumunda olan La Scala, 1776-1778 senelerinde Santa Maria della scala kilisesinin yer aldigi bölüme insa edilmistir.


Brera Sarayi Ve Resim Galerisi ; 17. Yüzyil sarayidir. Lombardia ve Kuzey Italya sanatçilarinin zengin eserleri vardir. Resim galerisinde Piero della francesca, signorelli, el greco, rubens, van dyck gibi sanatçilarin eserleriyle birlikte 15. -16. yy lombardia okulu resimleri iyi bir sekilde korunuyor.


Sforza Kalesi ; Dört kenarli gösterisli bir tugla blogundan meydana geliyor. 15, Yüzyilda Francesco sforza tarafindan, eski visconti kalesinin yanina insa edilmistir. 19. Yüzyilda restoresi tamamlanmistir.


Eski Sanatlar Müzesi ; Kalede yer alan müze, 14. yüzyil Barnabo Visconti mezari ve Michelangelo tarafindan Pieta Rondaniniyle birlikte birçok heykele ev sahipligi yapiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder