21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kemer Tatil Yerleri – Kemer Gezilecek Yerler

M.Ö.690 yillarinda kurulmus oldugu düsünülen Kemer ilçesi günümüze kadar ilk gün ki güzelligini koruyarak gelmeyi basarmistir. Phaselis Antik Sehri, Kemer ilçesinin ilk yerlesim bölgesi olarak belgelere geçmistir. O yüzden Phaselis Antik Sehri’ nin önemi hem tarihi yapitlar olarak hem de turistik açidan büyük önem tasimaktadir. Phaselis Antik Sehri, Kemer’ in ne kadar eski medeniyetlere elçilik ettigini gösteren bir mekandir.



Kemer’ e gittiginizde sizi büyüleyecek bir doga manzarasi ile karsilacak ve ilk olarak burada gezeceksiniz. Yesilliklerin içerisinde sevgilinizle, esinizle veya aileniz ile güzel bir yürüyüs yapabilirsiniz. Kemer’ de deniz, orman ve daglar iç içe geçmis durumdadir ve ortaya da harika bir görünüm çikarir. Kimi zaman deniz dalgalarinin çam agaçlarinin dallarina kadar uzandigi da görülmektedir. Kemer’ de yasayacaginiz ve unutamayacaginiz seylerden biri de denizin berrakligi ve doganin yemyesil görüntüsüdür.


Kemer’ e sadece 10 dakikalik mesafe de bulunan Faselis ve Olimpos antik bölgeleri de oldukça fazla ziyaretçi çekmektedir. Faselis ve Olimpos’ a Kemer üzerinden ister deniz ile ister kara ile ulasabilirsiniz. Isterseniz güzel bir orman yolculugu yaparak gidebilirsiniz.


Kemer, eglence mekanlari ve yapilan aktiviteler ile de oldukça popüler konumda yer alir. Bölgenin en çok sevdigi aktivite Jeep Safari, Bisiklet Turlari, Binicilik ve Yat ile ilgili tüm etkinliklerdir.


Kemer’ de konaklamak isteyenler için yüzlerce otel bulunmaktadir. Bu oteller her bütçeye uygundur ve bütün eglence mekanlarina oldukça yakindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder