21 Mayıs 2011 Cumartesi

Münih Gezilecek Yerler

Kraliyet ve modern mimariler, müzeler, kaleler, yüzlerce park, mükemmel gotik kiliseler, pazarlar ve mevsimsel etkinlikler Münih’e milyonlarca turist gelmesini saglayan baslica özelliklerdir. Kentin merkezinde bulunan mary meydani ve karlsplatz sehrin en önemli iki meydanidir.



Bu meydanlar içinde, sadece yayalara özel ayrilan bölge, bulundurmus oldugu alisveris mekanlari, cafe ve restoranlari ile Münih’in en önemli yerleri arasindadir. Sehrin merkezinde frauenkirche ( catherine dral of our lady) Münih’in en ünlü binasi olarak dikkat çekiyor. Sehrin en büyük kilisesi Münih-freising baspiskoposlugu olarak hizmetini sürdürüyor.


Nymphenburg sarayi, sehrin batisinda kent merkezinden 20 dakikalik bir mesafede barok sariyidir. Sehirde çok miktarda park bulunur. Prinzregenten canddesi ve freimann arasinda yer alan Ingiliz bahçesi uzun patikalari, dereleri, göletleri ve kugulariyla ünlü bir parktir. Münih’te gezilecek çok miktarda müze oldugunu da unutmayin.


Deutsches müzesi, BMW müzesi, Haus der kunst, lenbachhaus, mensch ve doga bilimi ve tarihi müzesi kentin en önemli müzeleridir. Sehirde ortalama 80 galeri ve sergi yer alir. En önemli sanat galerileri kunstareal’de toplanmis durumdadir.


Münih sehrinde kent pazarlari çok ünlüdür.


Viktualienmarkt, elisabethmarkt, fleamarkts, noel pazarlari sehrin en önemli ve baslica pazarlaridir. Oliympic alisveris merkezi münih’in kuzeyinde, perlacher esnjayfsparadies sehrin bati bölümlerinde ve eschenhof pasing sehrin dogusunda bulunur ve bu alisveris merkezleri sehrin en önemli merkezleri arasindadir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder