21 Mayıs 2011 Cumartesi

Nemrut Gezilecek ve Görülecek Yerler

Nemrut, Türk ve Dünya üzerinden dünyanin sekizinci harikasi olarak anilmakta ve her yil milyonlarca kisinin ziyaretiçi akinina ugrattigi medeniyetler toplulugudur. UNESCO Dünya Kültür Mirasinda da yer alan Nemru, on metreyi bulan heykel boylari ile görenleri hayrete düsürmektedir.



Nemrut degi çevresinde bulunan Kommagene Uygarligi eserleri, tarihin en eski eserleri arasinda yer almaktadir. Dünya üzerinde ki sayili Milli Parklardan biri olan Nemrut, özel koruma ve restarasyon çalismalari ile günümüze kadar güzelligini korumustur. Nemrut Dagindaki dev heykeller ve tümülüs, Arsameia (Eski Kale), Yeni Kale, Karakus Tepesi ve Cendere Köprüsü Milli Park sinirlari içerisinde yerini almis bulunmaktadir.


Nemrut’ta inanilmaz anlar yasamaniz için size gezmenizi önerdigimiz mekanlar Nemrut Dagi Tümülüsü, Dogu Teras, Kuzey Teras, Bati Teras, Arsameia Ören Yeri, Yeni Kale, Karakus Tümülüsü, Cendere Köprüsüdür. Bu alanlari gezerken elinizde kesinlikle fotograf makinaniz olmali.


Kommagene Kralligi hakkinda biraz bilgi vermemiz gerekirse ismini Yunanca’dan almaktadir ve ‘ Gençler Toplulugu ‘ anlamina gelir. Yunanlilarin kültür ve yasayislari ile ilgili pek çok kalintilarin bulundugu mekani ziyaret ederek tarihe sahit olabilirsiniz.


Nemrut Dagi eteklerinde bulunan çay bahçelerinde, tertemiz hava ve mis kokulu agaçlar esliginde aileniz ile çayinizi yudumluyabilir keyif dolu anlar yasayabilirsiniz. Nemrut’ta konaklamayi düsünüyorsaniz burada bulunan oteller veya pansiyonlarda çok uygun fiyatlara yer bulabilirsiniz. Yilin her ayi hizmet veren otel ve pansiyonlar sürekli hizmetinizdedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder