21 Mayıs 2011 Cumartesi

Peeling nedir? Peeling nasil yapilir?

Cildin daha canli pürüzsüz genç görünmesi için son yillarin en çok uygulanan yöntemlerinden biri peeling. Özelikle kimyasal peeling ile derinin alt tabaklarinda nüfuz ederek daha saglikli bir cilt vaad edilmektedir



Kimyasal peeling ile deriyi canlandirmak gençlestirmek sivilce ve izlerini ciltte istenmeyen lekeleri gidermek görünüsünü iyilestirmek için deriye bazi solüsyonlarin uygulanmasidir. Peeling uygulamasi cildin yipranmis tazeligini ve parlakligini kaybetmis üst tabakasinin soyulmasini ve dökülmesini saglayarak ve derinin daha alt tabaklarinda yeniden bir yapilanma sürecini baslatip kollajen bir sentezlenmesini uyararak daha genç ve saglikli homojen bir derinin ortaya çikmasini saglar.


Peeling islemi
1- gözalti ve agiz çevresinde ki ince kirisikliklar
2- günes isinlarinin ve kalitsal faktörlerin neden oldugu yaslilik belirtileri ve kirisikliklar
3- sivilce ve izleri
4- günes lekeleri yalilik lekeleri çiller dogum kontrol ilaçlarinin ve gebeligin neden oldugu lekelerin tedavisinde uygulanabilmektedir.


Solüsyon seçimi tamamen hastaya ve tedavi edilmesi beklenen sikayete bagli olarak degismektedir.
Sivilce tedavisinde önce sivilceye neden olan siyah ve beyaz noktaciklar temizlenir ve ardindan da solüsyon uygulanir. Tekrarlayan peeling islemi hem sivilceler hemde sivilcelerin neden oldugu izlerin tedavisi son derece basarili bir sekilde saglanir.


Peeling islemi son derece kisa süren bir islemdir. Deri yaglarindan arindiktan sonra seçilen peeling solüsyonuna ve uygulamanin derinligine bagli olmak üzere yüzde bekletilen solüsyon nötralize edilir ve islem sonrasi iyilestirici yatistirici bir krem ve günes koruyucu uygulanarak islem sonlandirilir. Islem sonrasi normal hayata hemen dönülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder