21 Mayıs 2011 Cumartesi

Saç dökülmesini durdurmak için neler yapilir?

Günümüzde özellikle erkeklerin en büyük problemlerinden birisi saç dökülmesidir. Kisiler saçlari döküldükten sonra çesitli bunalimlara girebilmekte, kendilerini begenmeme gibi durumlarla karsi karsiya kalabilmektedirler. Bu nedenle saç dökülmesinin basladigini anladigimiz andan itibaren bunu durdurmak için çalismalara baslamamiz gerekir. Tamamen dökülmüs saçlar için saç ektirmekten baska pek de çözüm bulunmamaktadir.



Sadece erkeklerde degil , kadinlarda da saç dökülme olayi yasanmaktadir ama bayanlarin saç dökülme oranlari erkeklere göre çok daha azdir. Bayanlarda saçlar dökülse bile çok fazla belli olmaz , çünkü bulunan saçlari uzundur. Uzun saçlar dökülenlerin fark edilmesini engeller.


Bu konuda çesitli arastirmalar yapilmakta ama kesin ve net saç dökülmesine çare olacak ürünler ortaya konulamamaktadir. Bu nedenle kisiler sanal ortamda veya televizyonda gördükleri her ürüne inanabilmekte , paralarini bu dolandiricilara kaptirabilmektedirler. Televizyonda veya internette sergilenen bir çok saç çikartici yada dökülmeyi durdurucu ürün para tuzagindan baska bir sey degildir. Ise yarayanlarda bulunmaktadir fakat bunlarda abartildigi seviyede saçlarinizda mükemmel bir degisimi size saglayamaz. Bu nedenle bitkisel olarak bu tedaviyi sürdürmek daha mantiklidir. Bu alanda çalismalar yapan Prof Dr. Ahmet Maranki’nin paylastigi bir karisim ise su sekilde ;


Badem yagi , çam yagi , bugday yagi , havuç yagi ve sarimsak yagini esit miktarda karistiriyorsunuz ve elde ettiginiz karisimi her gece saçlariniza uyguluyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta bu islemleri gerçeklestirirken saçlarinizi iyice kirmamanizdir. Bu karisimi saç diplerine iyice yedirdikten sonra saçlarinizi bir bone yardimiyla kapatin ve iki saat kadar bekletin. Eger imkaniniz varsa saçlarinizda bütün gece kalmasi daha uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder