21 Mayıs 2011 Cumartesi

Spordan önce yapilmasi gerekenler

Eger basit bir yürüyüs ve kosu yapilacaksa yürüyüsten önce iyi beslenmek ve glikojen almak önemlidir. Spor yapan kisilerin mutlaka pilav makarna ve çikolata yemeleri gereklidir. Ayrica alkolden de uzak durmalari sarttir. Normal beslenmede protein karbonhidrat ve yag olmalidir. Ama bir saat spor yapacak olan kisinin yaninda çikolata bulundurmasinda yarar vardir. Seker hastalarinin disinda spor yapan kisilerin tatli yemeleri vücutlari açisindan yararlidir. Spordan minimum kirk bes dakika önce gerekli olan besinler alinmalidir. Aksi takdirde glikojen miktari düsecegi için kas yorgunluklari olur sonrasinda da sakatlanmalar kopmalar ve kirilmalar olusabilir.



Ayrica spora basladiktan 20 dakika sonra da ufak bir sise su içmek gerekiri. Spor yapan kisinin uyku düzeni de önemlidir. Çalismadan önce mutlaka isinma bitince soguma hareketleri yapilmalidir. Giysiler rahat olmali tisört esofman giyilmeli ve giyeceklerin pamuklu keten gibi teri çeken özelikte olmasina özen göstermelidir.


Spor için en uygun saatler


Sabah saatleri sanilanin aksine spor için uygun degildir. En uygun saatler ögle 16:00-19:00 arasidir. Vücut bu saatten sonra yemek ve dinlenmek için kendini programlar. Kilo vermek için aksam saatlerinde yapilan spor sindirim sistemini hizlandirir ve vücutta yag birikmesini engeller. Günün hangi saati spor yaparsaniz yapin mutlaka su içmeyi ihmal etmemek gerekir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder