21 Mayıs 2011 Cumartesi

Gögüs Sarkmasi Sebepleri ve Korunma yollari

Gögüs sarkmasi yer çekimine bagli olarak ortaya çikar . Çok fazla kilo alip vermeler gögüs sarkmasi sorununa zemin hazirlayabilir. Ayrica fazla gebelikler ve uzun süreli bebek emzirmeler , menopoz döneminde meme dokusunun azalip yaglanmasi meme sarkmasi problemini meydana getirebilir.



Bazi kisilerinde yapisal olarak meme baglari zayiftir bu nedenle genç yaslardan itibaren gögüslerde sarkma meydana çikabilir .. Büyük gögüslülerde yer çekiminin etkisiyle sarkma ihtimali yüksektir . Küçük gögüslere oranla büyük gögüslü kisilerde sarkma daha fazla ortaya çikabilmektedir . Bu konuda küçük gögüslüler büyük gögüslülere göre daha sanslilar .


Gögüs sarkmasinin fiziksel nedenlerinin yani sira beslenme ile alakali nedenlerden kaynaklanan sarkmalarda olusabilir. Kisi yasami boyunca dengeli beslenmemis, almasi gereken vitaminleri almamis, dogru yiyecek ve içecekleri tüketmemis ise bir süre sonra vücut çökecektir. Vücut çökmesi de beraberinde gögüs sarkmasini getirebilmektedir.


Eger gögüs sarkmasi problemimizden çekiniyorsak, destekli sütyen gibi araçlar ile gögüslerinizi destekleyebilir ve sarkma probleminin disaridan fark edilmesini engelleyebilirsiniz. Ama buda geçici bir çözüm olacagindan eger sarkma fazla ilerlemis ise kisi estetik operasyonlara basvurabilir. Günümüzde bayanlarin basvurdugu estetik operasyonlarin en popülerlerinden biriside gögüs sarkmasi operasyonudur. Bu operasyon ile kisa süreler içerisinde gögüsler eski güzel ve çekici görüntüsüne kavusturulabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder